Gündem ‘Birisi benim adımı kullanmış olabilir’

‘Birisi benim adımı kullanmış olabilir’

08.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akın Öztürk’ün damadı, eski 141. filo komutanı Hakan Karakuş, kendisine ait olduğu bilirkişilerce belirlenen ortam kayıtları ve telsiz görüşmelerini reddederek, “Buradaki hiçbir konuşma bana ait değil. Birisi benim adımı kullanmış olabilir. Kesinlikle yalan, düzmece” dedi...

‘Birisi benim adımı kullanmış olabilir’

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncı’da yaşananlarla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Davının dünkü duruşması eski Yüksek Şura Üyesi Akın Öztürk’ün damadı 141. filo komutanı Hakan Karakuş’un çapraz sorgusu yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada, Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Karakuş’a, savcılık ve mahkemede ifade verdikten sonra tuttuğu avukatı huzurunda da ifade verdiğini, bu ifadesini de reddettiğini belirterek, “Size baskıyla neyi söylettirdiler? Savcı bey, bazı isimleri belirterek bunlardan emir, talimat alıp almadığınızı sormuş, siz de bu kişileri görmediğinizi, emir talimat almadığınızı söylemişsiniz. Neyi zorla söylettiler? Hangi kısmı kabul etmiyorsunuz anlayamadım” dedi.

‘Konuşma bana ait değil’

Karakuş’un, “Bu anlattıklarınızdan şunu görüyorum, o kadar işkenceye rağmen o isimleri söylememişim” demesi üzerine Giray, “O zaman niye kabul etmiyorsun ifadeyi?” diye sordu. Psikolojisinin çok bozuk olduğunu ve o an için ne söylediğini bilmediğini kaydeden Karakuş, “Psikolojim iyi değildi. Söyledim mi söylemedim mi bilmiyorum. Kafamda ailem vardı. İddianame çıktıktan sonra okuduğum bölümlerde katılmadığım hususlar var” dedi. Başkan Giray, dikta ve kule kayıtlarını okudu. Üs Komutanı Hakan Evrim’in “Akın paşa nerede şu anda Hakan?” sorusuna “Evde herhalde” yanıtını kendisinin vermediğini belirten Karakuş, Giray’ın “Demek ki biri senin adını kullanıyor” değerlendirmesine, “Sadece isim değil, ses olarak uydurulmuş olabilir” dedi. Giray, Evrim ile arasında geçen “Ankara’da sürekli uçak olacak, sürekli taciz olacak” konuşmasını hatırlatarak, karşısındaki kişiye yine “Hakan” diye hitap ettiğini söyledi. Karakuş, “Kesinlikle kabul etmiyorum. Ne talimat aldım ne de talimat verdim” dedi. Konuşma kayıtlarında kendisini “Hakan Karakuş” diye tanıtmasına karşın konuşmaların tamamını reddeden Karakuş, “Buradaki hiçbir konuşma bana ait değil. Birisi benim adımı kullanmış olabilir. Kesinlikle yalan, düzmece” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

‘Benim galiba, benziyor’

Daha sonra fotoğrafları gösterilen Karakuş, 141. filoyu gösteren fotolardaki kişinin kendisi olduğunu söyledi. Karakuş, 143. filoda olduğunu gösteren fotoğrafı ise reddetti. Karakuş, “O saatte oraya gitmediğim için bu kişi ben değilim diyeceğim” ifadesini kullandı. Karakuş’un 141. filodaki bir başka fotoğraf için “Benim herhalde, benziyor” demesi gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

‘Niye borç veriyorsun?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Karakuş’un sanık Hasan Hüsnü Balıkçı’ya arsa alacağı için 44 bin lira, bir başkasına alacağı ev için 41 bin lira ödediğini belirterek, “Filonun en varlıklı personeli siz misiniz? Niye herkese siz borç veriyorsunuz? Arsa alan, ev alan sizden para istiyor” dedi. Karakuş ise, “Herkese vermedim, 2 kişiye verdim. Gazeteye manşet attırılmak isteniyorsa ne diyeyim” şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

FETÖ sorusuna cevap vermedi

Başbakanlık avukatı İskender Minar da, “Davanın 73 sanığının aleyhinizde beyanları var. Kabul etmediğiniz kayıtlarda konuşmalarınız var. Orada konuşulan her şey o gece bu ülkede yaşandı. Uçaklar alçaktan uçtu, uçaklardan bombalar atıldı. Sizin komutanı olduğunuz filodan uçtu bu uçaklar. Sizce bu darbeyi kim yaptı?” sorusuna Karakuş, “Bu, düpedüz bir yorum sorusu” demekle yetindi. Bunun üzerine Minar, “Yıllarca bu devletin ekmeğini yediniz, ülkenin güvenliğinden sorumlu bir işin başındasınız, buradan bakınca darbeyi kimin yaptığı sorusunun cevabı sizi ilgilendirmiyor mu?” sorusunu yöneltti. Sanık olduğunu ve sorunun cevabının kendisini de ilgilendirdiğini belirten Karakuş, “Benimle ilgili, hayatımla ilgili. Dolayısıyla mahkemenin bir şekilde sonuçlanmasını istiyorum. Çünkü mağduru benim bu sürecin. Suçlular kimse ortaya çıksın” dedi. Başka müşteki avukatının, çocuklarını FETÖ’nün okullarına gönderip göndermediği ilişkin sorusuna da Karakuş, davanın kapsamıyla ilgili olmadığını savunarak, cevap vermek istemedi.

Haberin Devamı