Gündem Birleştirme krizini Yargıtay çözecek

Birleştirme krizini Yargıtay çözecek

23.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayeti davasında, kamu görevlileri hakkında açılan dava ile birleştirme kararının Yargıtay’dan beklenmesine karar verildi

Birleştirme krizini  Yargıtay çözecek

Hrant Dink cinayetine ilişkin görülen ana davada mahkeme, kamu görevlileri hakkında açılan dava ile birleştirme kararının Yargıtay’dan beklenmesine karar verdi. Duruşma salonuna gelerek ifade vermek isteyen Ogün Samast’ın ise bulunduğu cezaevinden sesli ve görüntülü sistemle ifade vermesine karar verildi.

Haberin Devamı

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Dink ailesi avukatları ile sanık Erhan Tuncel’in avukatı katıldı.

Geri gönderdi

Önceki celsede mahkeme, cinayet gününe ait güvenlik kamerasına ait görüntülerdeki bir kişinin Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal olup olmadığına ilişkin TÜBİTAK’tan rapor istemişti.

TÜBİTAK mahkemeye gönderdiği cevapta, görüntü üzerinden dijital adli analiz çalışmalarının faaliyet kapsamları dışında olduğunu belirterek, görüntüyü iyileştirip mahkemeye geri gönderdiğini belirtti. Gelen evrakların okunmasının ardından söz alan Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, TÜBİTAK’ın cevabı üzerine görüntünün kimlik tespiti yapabilecek bir kuruma gönderilmesini istedi.

Haberin Devamı

Cinayette ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında dava açıldığını hatırlatan Bakırcıoğlu, bu davanın da ana dava ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, güvenlik kamera görüntülerinin Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek görüntülerdeki kişinin sanıklardan Osman Hayal olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Mahkeme, kamu görevlileri hakkındaki dava nedeniyle iki mahkeme arasında uyuşmazlık çıktığı için Yargıtay’ın kararının beklenmesine karar verdi.