Gündem Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

28.04.2018 - 12:31 | Son Güncellenme:

Bitcoin günümüzde çok kazandıran yatırım araçlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. İlk çıktığında fiyatı oldukça düşük seyreden bitcoin, piyasasının düşük olduğu dönemde 100 TL kadar yatırım yapanların binlerce Türk lirası kazanmasını sağlamıştır.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır

Bitcoinin bir altın gibi satın alınarak değerine göre alım satımı yapılabildiği gibi yine aynı şekilde altın gibi madenciliği de yapılabiliyor. Bu madencilik klasik madencilikten biraz farklı olarak karşımıza çıkıyor. Bu madencilikte kazma kürek yerine bilgisayarlar, ekran kartları ve işlemciler çalışıyor. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Yeterli gereklilikler sağlandığı takdirde kişisel dizüstü bilgisayarıyla bile bitcoin madenciliği yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Kişisel bilgisayarda yapılması mümkün

İndirilecek bazı yazılımlar sayesinde kişisel bilgisayarlar ile madencilik yapılabiliyor. Ayrıca bazı sitelerin sundukları programların bilgisayara kurulması ile bu siteler işlemcinizi kullanarak bitcoin madencisi olmanıza imkân tanıyor. Bu gibi sitelerde herhangi bir yatırım yapmanıza gerek olmuyor. Ayrıca bir aracıyla kimlik bilgilerinin paylaşılarak bitcoin satın alınmasına gerek kalmıyor. Tamamen kişisel bilgisayara kurulan bir programın sürekli olarak açık tutulması ile madencilik işlemleri kolaylıkla gerçekleşiyor. Tek bir tuşa bile basmaya gerek kalmayan bu programlar sadece bitcoin olarak karşımıza çıkmıyor. Farklı altcoin madenciliği yapılmasına da imkân tanıyor.

Haberin Devamı

Bitcoin madenciliğine başlamadan önce bunlara dikkat

Bitcoin üretimi işlemcilerin belirli şifreleri çözmesi ile sağlanıyor. Günümüzde azalan bitcoin rezervinden dolayı bu şifrelerin çözülmesi zorlaşıyor. Bu yüzden bu işe başlamadan önce birtakım noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar ise şöyle sıralanabilir:

  • Bitcoin madenciliği yaparken elektrik gideri oluşacaktır. Bu elektrik giderinden dolayı zarar edilmemesi için iyi bir hesaplama yaptıktan sonra bu işe girilmesi gerekmektedir.
  • Bitcoin madenciliği bilgisayarların ekran kartı ve işlemcilerini zorlayacaktır. Bu yüzden bilgisayarın gücüne göre 2-3 ay veya daha fazla bir süre sonra cihazlarda bozulmalar, ekran kartlarının yanması, işlemcinin zarar görmesi gibi sorunlar oluşabilecektir. Bu konuda dikkatli olunmalıdır.
  • Üst düzey olan, sadece bitcoin üretimi yapan cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazlar ile daha yüksek miktarda kârlar elde edilebilir. Bu cihazlar incelenmeden bitcoin madenciliği yapılmamalıdır.

Üst düzey cihazlar bulunuyor

Bahsedildiği gibi yüksek özelliklere, işlemcilere sahip cihazlar bulunabiliyor. Bu cihazlar sayesinde kolaylıkla bitcoin üretimi yapılabiliyor. Bu cihazlar başlangıçta yüksek fiyatlarla sunuluyor gibi gözükse de yüksek oranda kazanç elde edilmesine imkân tanıyor. Kişisel bilgisayar yerine ciddi anlamda bitcoin üretimi yapılmak için bu cihazlar tercih edilebilir.