Gündem Biz değil asıl işi şehitler yaptı

Biz değil asıl işi şehitler yaptı

18.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mayın patlamasında Gazi olan Aluçlu “Bizim kaybımız bir şey değil. Allah şehit ailelerine sabır versin” diyerek komutan Büyükercan’a duygusal anlar yaşattı

Biz değil asıl işi şehitler yaptı

Sirtt’te 28 Ekim 2007 tarihinde PKK’lı teröristlerin kurduğu mayının patlaması sonucu gözleri ve ellerini kaybeden Gazi Jandarma Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu, “Bizim kaybımız bir şey değil. Allah şehit ailelerine sabır versin” dedi. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in özel davetiyesini Ankara’da yaşayan gazilere Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran ve eşi Necla Büyükceran evlerinde ziyaret ederek iletti.
Büyükercan çiftinin ziyaret ettiği Gazi Aluçlu, ellerini ve gözlerini kaybettiği anı ilk kez şöyle açıkladı:

46 gün yoğun bakım
“Çatışmaya girdik, 7 kişi öldü, 3-4 kişi de sağ ele geçti. Sağ ele geçirdiğimiz çocuklardan birisi bölgeye mayın döşediklerini belirtti ve yer göstermeye gittiğimizde mayınlardan biri hariç diğerlerini buldu. Olaydan 52 gün sonra tekrar olay yerine gittik ve çocuk mayınının yerini buldu ve gösterdi. Ben fünyeyi sökerken statik elektrik nedeniyle mayın patladı. Ben dokunduğum anda kaldırdı beni. 46 gün yoğun bakımda kaldım. Benim vücudumu epey bir tamir ettiler, benim kafatasımın büyük bir bölümü suntadır, tahtadandır. Yüzümü epey bir düzeltirler, göz kapaklarımı temizlediler. En son bu kadar oldu işte.
Olayı bu kadar rahat olarak anlatmam garibinize gidebilir ama sonuç olarak biz çok ölüm gördük. Resmi ortamdan baktığın zaman bizim oradaki birliğimizin 5’i biri şehit, 4’te biri gazi oldu. Türkiye değişik bir ülke olduğu için sokakta yürürken de ölebilirsiniz, illaki dağda olmanıza gerek yok.”
Büyükceran ve eşi daha sonra Kıbrıs Barış Harekatı’na hemşire olarak katılan TSK Hemşire 77 yaşındaki Gülten Tosun’u ziyaret ederek davetiyesini iletti.

Haberin Devamı

Jandarmadan hediyeli denetim

Jandarma Komutanlığı’nın 175. Yaşını kutlaması dolayısıyla Jandarma Trafik Timleri öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarını denetledi. Denetimde evraklarını ve araç içi malzemelerini eksiksiz bulunduran sürücüler Trafik Timleri tarafından hediyelerle ödüllendirildi. Denetimde çevrilen ilk araç da öğrenci taşımacılığı yapan Murat Ay’a ait bir servis aracı oldu. Ehliyet ve ruhsatını ibraz ettikten sonra, aracın bagajını açıp yangın tüpü ve ilk yardım çantasını gösteren sürücü Ay’a hediye takdim edildi. n ORHAN YAMAN İstanbul