Gündem Bodrum'da çıkan yangın, 'tiny house'lara sıçradı

Bodrum'da çıkan yangın, 'tiny house'lara sıçradı

09.07.2023 - 15:42 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ağaçlık alanda çıkan yangın, bir arazideki tekerlekli küçük evlere (tiny house) de sıçradı. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti.

Bahçelievler Mahallesi Gümüşlük Caddesi'ndeki ağaçlık alanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bir arazide bulunan ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtilen tiny house'lara sıçradı.

Dumanı fark edenler, durumu itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye ile 1 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale sürerken, vatandaşlar da çalışmalara destek verdi.

Haberin Devamı

KONTROL ALTINA ALINDI

Bodrum’da ağaçlık alanda çıkan ve yanındaki arazideki kiralık tiny house’lara sıçrayan alevler ekiplerin yaklaşık 2,5 saat müdahalesi ile söndürüldü. Yangında 4 tiny house tamamen yanarken, 2'si ise zarar gördü. Yangına müdahale ederken dumandan etkilenen kişiye, ambulansta müdahale edildi. Ekiplerin bölgede soğutma çalışması sürüyor. Tiny house’ların bulunduğu alanda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yangında 3 hektar alan zarar gördü.

Bodrumda çıkan yangın, tiny houselara sıçradı

BODRUM'DA OTLUK YANGINI; 5 HEKTAR ALAN YANDI

Öte yandan Bodrum'da otlukta çıkan yangın, 2 saat süren çalışma ile söndürüldü. Yangında, 5 hektar alan zarar gördü.

Gürece Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın bir noktadaki otlukta, saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile alevler, kısa sürede büyüdü. İhbarla bölgeye 10 itfaiye, 3 arazöz ve 1 yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Çevredekilerin de panik yaşadığı yangın, ekiplerin 2 saat müdahalesi ile söndürüldü. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında, 5 hektar alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.