Gündem Bodrum’da isale hattı patlaması rutine döndü

Bodrum’da isale hattı patlaması rutine döndü

19.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sık sık patlayan isale hatlarına bir yenisi daha eklendi. Dün sabah saatlerinde Bitez Atatürk Bulvarı’ndaki isale hattında meydana gelen patlamanın şiddetiyle asfaltta çukur oluştu, cadde göle döndü.

Bodrum’da isale hattı patlaması rutine döndü

KENAN GÜRBÜZ/BODRUM- Park halindeki 1 motosiklet ve otomobilde hasar oluştu, iş yerlerini su bastı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri hatta gelen suyu kapatarak onarım çalışması başlatırken, Bodrum Belediyesi ekipleri de çevrede temizlik çalışması yaptı.

Haberin Devamı

9 yılda, 3000 patlama

En son 1 hafta önce 2 kez patlayan isale hattı nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen esnaf ise yıllardır süren bu problem nedeniyle yetkili kurumları göreve çağırdı. İsale hattında aynı noktada daha önce 15’in üzerinde kent genelinde ise 2014’ten bu yana  3000 patlama yaşandı. Bitez’de işletmesi bulunan Naile Zırıh, bu patlamalardan artık bıktıklarını ifade ederek, “Çalışanlarımın geliş saatine denk gelmemiş. Asfalt parçaları elemanların üzerine gelse can kaybı yaşanacak. İlla birinin ölmesi mi lazım. Bir haftada 3 kez yol patlar mı?” diye isyan etti.