Gündem ‘Boğa’nın önünde vegan eylemi

‘Boğa’nın önünde vegan eylemi

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hayvan hakları için yaptıkları ilginç eylemlerle isimlerini duyuran ABD merkezli uluslararası PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) örgütü üyesi ABD’li iki kadın dün Kadıköy’de veganlığa davet eylemi yaptı.

‘Boğa’nın önünde vegan eylemi

Yeşil bornoz ve şemsiyeleriyle Kadıköy Altıyol’daki boğa heykeli önüne gelen ikili, bornozlarını çıkarttı. Bikinilerine marul takan PETA üyesi vegan kadınlar, hayvansal hiçbir ürün tüketilmemesi çağrısında bulundu. Sekiz ülkeyi kapsayan bir seyahate çıktıklarını ve Rusya’nın başkenti Moskova’dan İstanbul’a geldiklerini belirten Ashley Bryne ve Mysti Lee, yoğun yağmura rağmen eylemlerini sürdürdü. Kadınlar ellerinde Türkçe ve İngilizce olarak “Taze bir başlangıç yapın, vegan olun” yazılı dövizleri taşıdı. Antalya Kepez’de sokak köpeklerinin otomobille ezilmesi gibi kötü örneklerin yaşandığı Türkiye’ye ikinci kez geldiğini söyleyen Ashley Bryne, “Birkaç yıl önce Türkiye’ye insanların kürk giymemesini istemek için gelmiştik. İnsanlar çok kibar ve şefkatlilerdi. Ve bugün tekrar hayvan hakları hakkında konuşmak için geldik” dedi.

Haberin Devamı

Veganlığa davet

New York’ta yaşadığını belirten Byrne, “Hayvanların hayatlarını kurtarmak için kürk giyilmemesi gerekiyor. Tavuklar, inekler, koyunlar da bizim gibi acı çekiyorlar. Modern çiftliklerde insanlar hayvanların ne kadar acı çektiğini, korktuğunu görseler onları yemezler. Biz burada insanlar vejeteryan olsunlar, et yemesinler diye konuşmaya geldik. İnsanların, hayvanlara şefkatlerini göstermelerini istiyoruz. İnsanları et yerine sebze yemeye çağırıyoruz. Herkesi vegan olmaya davet ediyoruz. Onlara koyun, dana, tavuk ya da balık yemeden de yaşanabileceğini anlatıyoruz. Onların acı çektiğini aktarıyoruz” dedi. Rusya’da başladıkları ve sekiz ülkeyi kapsayan “Veganlığa Davet” turunu Türkiye’de tamamladıklarını söyleyen iki kadın, polisin ikazı üzerine eylemlerini sonlandırdı. Kadınlar polisin ricası üzerine gazetecilerin yardımıyla taksiye binerek kaldıkları meydandan ayrıldı.

Haberin Devamı

‘Boğa’nın önünde vegan eylemi