Gündem Boğazına yabancı cisim kaçan bebek hastanede öldü

Boğazına yabancı cisim kaçan bebek hastanede öldü

21.09.2010 - 15:45 | Son Güncellenme:

Doktor ihmali olduğunu iddia eden aile, şikayetçi olacaklarını söyledi

Boğazına yabancı cisim kaçan bebek hastanede öldü

YOZGAT’ın Türkmensarılar Köyü'nde evde oynadığı sırada nefes borusuna yabancı cisim kaçan 1 yaşındaki Sude Duyar, kaldırıldığı hastanede boğazındaki yabancı cisim fark edilemeyince yaşamını yitirdi. Minik Sude’nin babası, tek çocuğunun ölüm haberini alınca sinir krizi geçirirken, aile, ihmali bulunduğunu iddia ettikleri doktor ve hastane hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Türkmensarılar Köyü'ndeki evlerinde bu sabah oyun oynayan minik Sude’nin nefes almakta güçlük çektiğini fark eden dedesi Hasan Duyar, torununu saat 07.30’da Yozgat Kadın Doğum ve Çocuk Hastenesi’ne getirdi. Burada yapılan muayenede, Sude’nin nefes borusuna yabancı cisim kaçtığı saptanamadı. Ancak muayene eden doktor, şüphe üzerine Sude’nin tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesini istedi. Minik Sude için hemen bir ambulans çağırıldı. Ancak minik kız bindirilirken solunumu tamamen durdu. Tekrar hastaneye alınan Sude, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ACİL SERVİSTE ARBEDE Hasta yakınları, Sude’ye müdahalede gecikildiği gerekçesiyle doktorlara tepki gösterdi. Hastane acil servisinde kısa süreli arbede yaşandıktan sonra, hasta yakınları polis tarafından sakinleştirildi. Daha sonra Sude’nin ölüm haberi yakınlarına bildirildi.

Tek çocuklarının ölüm haberini alan Baba Orhan ve anne Zehra Duyar sinir krizleri geçirdi. Torununu sabah 07.20 sıralarında güle oynaya hastaneye getirdiğini belirten dede Hasan Duyar, “Torunumu sabah hastaneye getirdiğimde sadece boğazında bir hırıltı vardı. Çocuğun hiçbir şeyi yoktu. Ne olduğunu anlayamadılar. Bizi 4 saat oyaladılar. Doktorun ilgisizliğinden şikayetçiyim” dedi.

Amca Yusuf Duyar da doktor ve hastaneden şikayetçi olduklarını belirterek, “Biz çocuğumuzu bir saat içinde Ankara’ya ulaştırırdık, ama bize hiçbir şey söylemediler, basit bir olaydan çocuğumuzu kaybettik. Yozgat’taki hastanelerin ilgisizliği vatandaşı perişan ediyor, canlar gidiyor” diye konuştu.