Gündem ‘Bol bol tatil yaptılar millet sandıkta hesabını soracak’

‘Bol bol tatil yaptılar millet sandıkta hesabını soracak’

25.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara ilçe belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısında, isim vermeden son günlerde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında gündeme getirilen iddialar ile Türkiye’nin tarihi uzay adımına yöneltilen eleştirilere sert çıktı.

‘Bol bol tatil yaptılar millet sandıkta hesabını soracak’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

GÜN SAYIYORUZ: İstanbul, gözü ve gönlü başka mecralarda olan bir yönetimin elinde resmen geriledi, tıkandı, adeta bir fetret devrine girdi. İstanbul’u yeniden hak ettiği vizyona, eser ve hizmet belediyeciliğine kavuşturmak için artık gün sayıyoruz. Keçiören’de yazdığı hizmet destanıyla tarihe geçen Turgut Altınok kardeşimizin, büyükşehirdeki projeleri sayesinde Ankara’nın altın çağına gireceğine yürekten inanıyorum. 

BOL BOL ŞOV YAPTILAR: Yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Gerçi hiçbir şey yapmadılar demek doğru değil. Mesela bol bol şov yaptılar, tatil yaptılar, iç ve dış karanlık odaklarla ittifaklar, belediye birimlerini siyasi paylaşım mezesi yaptılar.  

Haberin Devamı

YÜZÜ KIZARMASI GEREKİRKEN: Ülkemizin en büyük ilk üç şehrinde temel atmama törenleriyle ve atılan temellerin üzerini kapatmakla vakit geçiren, yüzü kızarması gerektiği halde şehri için hiçbir büyük projesi olmamasıyla övünen, yıllardır hiçbir alt yapı çalışması yapmayıp sadece tabela değiştiren, istismar ve korku siyasetiyle insanların iradesine ipotek koyan velhasıl esersiz ve hizmetsiz harcanan yıllardan söz ediyoruz. Milletimiz bunun hesabını şüphesiz 31 Mart’ta sandıkta soracaktır. 

ZÜBÜK SİYASETÇİ: Ancak bizim başka endişelerimiz de var. Seçim öncesi ne dedilerse, iş başına gelince tam tersini yapan bu zübük siyasetçi tiplemelerinin, gençlerimize kötü örnek teşkil etmemesini diliyoruz. 

DEĞERSİZLEŞTİRME: Gezi Olayları’ndan beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler, son dönemde yine ortalığa döküldüler. Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı? Bunlar hemen harekete geçiyor. Ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar. Uzaya astronot gönderip tarihi bir adım mı attık? Bunları adeta afakanlar basıyor. Projenin mahiyetinden maliyetine bir sürü deli saçması iddiayla yapılan güzel işi değersizleştirmenin peşine düşüyorlar. Ey muhalefet ne yaparsanız yapın, uzaya füzeler gitmeye devam edecek, uçak gemilerimizin inşası devam edecek, denizlere fırkateynlerimiz sürekli inecek. 

Haberin Devamı

BOZGUNCULUK ÇABALARI ARTACAKTIR: Mahalli seçimler öncesi, bu tür bozgunculuk çabalarının artacağı açıktır. Kaybettiklerini gördükçe daha da çirkinleşecek, tüm tuşlara aynı anda basmaktan çekinmeyeceklerdir. Ama biz bu oyunlar karşısında artık tecrübeliyiz, dirençliyiz. Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi, yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. 

Emekliler için şartları zorladık

ARAMIZI BOZAMAZLAR: Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını, memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Emeklilerimizi seçimden seçime hatırlayan istismarcı muhalefet başta olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına müsaade etmeyeceğiz.

14 ilçede mevcut başkanlarla devam

Erdoğan, konuşmasının ardından başkentin 25 ilçe belediye başkan adayını tanıttı. Buna göre AK Parti 14 ilçede mevcut başkanlarıyla yoluna devam edecek. 5 ilçede MHP’nin adayları desteklenecek. Halen MHP’nin elinde olan Gölbaşı, Etimesgut ve Polatlı’da ittifak ortağının adaylarıyla yarışa girecek olan AK Parti, 2019 seçimlerinde kazandığı Ayaş ve Kalecik’te ise ilk kez MHP’nin adaylarına destek verecek. İsmi Bolu Belediye Başkan adaylığı için de konuşulan ve aday olmak için Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı’ndan istifa eden Veysel Tiryaki, yeniden Altındağ’dan belediye başkan adayı gösterildi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse liste dışı kalırken, Köse’nin yerine tercih edilen isim Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı oldu. Bu kararda 2019 seçimlerinde Mamak’ta AK Parti’nin CHP adayına karşı yalnızca 2,5 puan farkla seçimi kazanması ve bu ilçenin 31 Mart seçimlerinde AK Parti açısından tehlikede olduğu iddiasının etkili olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

25 ilçedeki başkan adayları

Akyurt - Hilal AyıkAltındağ - Veysel TiryakiAyaş - Mehmet Yüksel Kirazdibi  (MHP adayı)Bala - Ahmet BuranBeypazarı - Tuncer KaplanÇankaya - Duhan KalkanÇamlıdere - Hazım Caner CanÇubuk - Baki DemirbaşElmadağ - Eyüp TekinerEtimesgut - Enver Demirel (MHP’li mevcut başkan)Evren - Hüsamettin ÜnsalHaymana - Özdemir TurgutKahramankazan - Serhat OğuzKalecik - Erdal Dal (MHP Adayı)Keçiören - Zafer ÇoktanMamak - Asım BalcıNallıhan - İsmail ÖntaşSincan - Murat ErcanGölbaşı - Ramazan Şimşek (MHP’li mevcut başkan)Güdül - Muzaffer YalçınKızılcahamam - Süleyman AcarPolatlı - Levent Çağlancı (MHP adayı)Pursaklar - Ertuğrul ÇetinŞereflikoçhisar - Memiş ÇelikYenimahalle - Abdülkadir Aydoğan