Gündem Bomba patlasa bu kadar olur!

Bomba patlasa bu kadar olur!

18.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim’de heykel atölyesi olarak kullanılan bir dükkânda gaz sıkışması nedeniyle büyük bir patlama meydana geldi. 9 kişinin yaralandığı olayda çevrede büyük hasar oluştu

Bomba patlasa bu kadar olur

Taksim Kazancı Yokuşu’nda bulunan bir apartmanın heykel atölyesi olarak kullanılan birinci katında dün saat 16.00 sıralarında gaz sıkışması nedeniyle büyük bir patlama meydana geldi. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre patlamada 9 kişi yaralandı. 3 yaralı Alman Hastanesi’ne, durumları biraz daha ciddi olan diğer 3 yaralı Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı. Patlama sırasında çevredeki binalar ve araçlarda da hasar oluştu. Patlamanın meydana geldiği apartmanın yanındaki binalarda ciddi hasarlar oluşurken, bir alt sokaktaki apartmanların dahi camları tuzla buz oldu. Olaydan kısa bir süre sonra sızıntı kuşkusu nedeniyle civarda doğalgaz ve elektrik kesildi. Ardından polis, sokağa girişleri her yönden kapattı.

Haberin Devamı

‘Camlar tuzla buz oldu’
Havada gaz kokusu bulunan sokak girişe kapatıldıktan sonra doğalgaz kaçağı ve ikinci bir patlama endişesiyle boşaltıldı. Patlamanın olduğu atölyenin sahibinin heykeltraş Caner Karakaş olduğu öğrenilirken, Karakaş patlamanın hemen ardından yaralı halde görüntülendi.
Patlamanın meydana geldiği apartmanın karşısındaki Ufak Apartmanı’nda oturan Ozan Kıymaç patlamanın meydana geldiği o ilk anları, şöyle anlattı: “Büyük bir patlama sesi duydum. Bizim evin camları tuzla buz oldu. Perdeler kapalı olmasa biz de yaralanırdık” diye anlattı. Olayın en yakın görgü tanıklarından Kıymaç, patlama sonrası camdan baktıklarında ilk önce yerde dakikalarca hareketsiz yatan bir adamı gördüklerini söyledi.
Patlamanın meydana geldiği sokak civarındaki esnaf ise büyük bir patlama sesiyle dükkânlarından çıktıklarını ve vücutlarında yanıklar bulunan 2 kişi gördüklerini belirtti. Apartmanın hemen önündeki yan dönmüş arabanın ise sokakta park yeri olmaması nedeniyle yoldan geçmekte olan bir araç olduğu değerlendirmesi yapıldı.

‘Terör olayı değil’
Patlamanın ardından olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, patlamanın doğalgaz sıkışması nedeniyle yaşandığını vurgulayarak, 9 yaralıda da hayati tehlike bulunmadığını dile getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Herhangi bir terör olayına bağlı patlama değil” dedi.
Patlamada yaralananların kimlikleri belirlendi. Sanat atölyesinin sahibi Caner Karakuş ve hamile olduğu belirtilen eşi Emel Karakuş ile Mehmet Ali Sever, Sıdıka Birgül ve eşi İsmail Çobanoğlu, Fatma Koç, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ve Volkan Koçak yaralandı. 3 kişi ayakta tedavi olup taburcu oldu. Öte yandan, patlamanın ardından, polis, itfaiye ve İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme tamamlandı. Ekipler, olayın yaşandığı bölgenin bir kısmına elektrik verilmediği için incelemelerini harici ışık kaynaklarıyla gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Yüksek ihtimal tüp sızıntısı’

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da “İlk bilgilere göre tüp sızıntısı yüksek ihtimal, doğalgaz ihtimali zayıf ama kesin bilgiyi rapor ortaya çıkınca paylaşabiliriz. Beyoğlu Belediyemiz, patlamada hasar gören binaların tadilatı için gerekeni yapacak. Patlamada evleri hasar görenlerin otellerde konaklaması için Beyoğlu Belediyemiz gereken çalışmayı yapıyor” diye konuştu. CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül de patlamadan kısa bir süre sonra olay yerine gelerek bilgi aldı.

Haberin Devamı

Uyarıya rağmen sigara içti

Yetkililer havadaki gaz kokusu ve ikinci bir patlama ihtimaline karşı uyurılarda bulunurken atölye sahibi heykeltraş Caner Karakaş
ağzında sigarayla böyle görüntülendi.

‘Yüzde 99 tüp gaz’

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’deki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaatinin kuvvetlendiğini belirtti. Vali Mutlu, Taksim’deki patlamaya ilişkin, twitter hesabından açıklama yaptı. Mutlu, twitter mesajında, “Kazancı Yokuşu’ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi” ifadesini kullandı.
İSTANBUL AA

Haberin Devamı

Video için tıklayın