Gündem Borçlu belediyede lüksten taviz yok!

Borçlu belediyede lüksten taviz yok!

22.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

140 milyon TL’lik borcu bulunan Düzce Belediyesi’nin Ak Partili Belediye Başkanı Keleş’in 650 bin TL değerinde Audi marka makam otomobili aldırması kentte tartışma yarattı...

Borçlu belediyede  lüksten taviz yok

Düzce Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Keleş’in yaklaşık 650 bin lira değerinde makam aracı aldırması MHP ve CHP’nin tepkilerine neden oldu. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş incelemelerde bulunmak üzere Çin’e giderken, bu sırada belediyeye bağlı Yerel Yönetimler Gaz, Pazarlama, İnşaat, Turizm, Nakliye, Reklamcılık Ticaret ve Sanayi A.Ş. (YEYPAŞ) isimli şirketin ‘Audi A8L’ model makam aracı alması tepkilere neden oldu.
Araç, belediyenin garajına çekilirken, MHP ve CHP yaklaşık 650 bin TL değerinde makam aracı alınmasına tepki gösterdi. MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, makam aracını YEYPAŞ’ın kredi kulanarak aldığını, aracı Düzce Belediyesi’ne kiraladığını söyledi. Düzce Belediyesi’nin borç batağında olduğunu belirten Danışmaz, şöyle dedi: “Belediye başkanı belediyenin şirketi YEYPAŞ üzerinden kredi çekerek, firmaya 650 bin TL civarında Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı’nın kullandığı lüks aracı satın alarak, kendine kiralama yoluyla makam aracı yapmıştır. Düzce’de bu kadar yapılması gereken işler varken ve belediye borç batağındayken, bunu belediye başkanı her defasında dile getirirken ve maaş ödeyemediğini söylerken kendine özel olarak 650 bin TL civarında Audi A8 Long kasa aracı alması burada yaşayan insanlara haksızlık, saygısızlık ve züldür. Bunu kabul etmiyoruz.”

Araç garaja çekildi
Tepkiler üzerine makam aracının belediyenin garajından alınarak, kendilerinin bilmediği bir yere götürüldüğünü ifade eden Danışmaz, “Başkan kendi zevk- sefasını düşünüyor” diye konuştu.
CHP Gençlik Kolları ise yaptığı açıklamada Keleş’in pahalı makam aracı almasını kınadı. Mehmet Keleş’in pazartesi günü görevine başlayacağı bildirilirken, belediye yetkilileri konu hakkında açıklama yapmadı.