Gündem Bozdağ: Necdet Özel’i eleştirmek saygısızlık

Bozdağ: Necdet Özel’i eleştirmek saygısızlık

11.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yargıtay’da Balyoz kararı açıklanırken Kosova’da bir camiyi ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Bozdağ: Necdet Özel’i eleştirmek saygısızlık

Eleştirileri art niyetli bulduğunu söyleyen Bozdağ, “Genelkurmay Başkanımız Kosova’da resmi bir ziyarette bulunuyor. Orada Türk Birliği var, Türk Birliği’ni ziyaret ediyor. Ziyareti çerçevesinde, görev kapsamında orada incelemelerde bulunuyor. Orada hem Kosava’daki insanlarla hem de orada soydaşlarımız var. Bu vesileyle ziyareti sırasında oradaki yetkililerle de görüşmeler yapıyor. Resmi temaslardır. Sayın Genelkurmay Başkanı’nın daha önceden planlanmış resmi temasları. Bunu farklı değerlendirmek, Genelkurmay Başkanı’nın ziyaretleri çerçevesinde ecdat yadigarı Sinan Paşa Camii ziyaretini eleştirmek, camiye gitmesini ve o ziyaret çerçevesinde orada bulunmasını ‘ayıpmış, suçmuş’ gibi göstermek çok büyük bir sagygısızlıktır, çok büyük bir ayıptır. Esas utanılacak iş böylesi bir resmi ziyaret çerçevesinde yapılan çalışmayı, ecdat yadigarı bir camiye yapılan ziyareti ‘ayıp ve suç’ gibi göstermektir. Bunu yapanları kınıyorum” diye konuştu. Bozdağ, Yargıtay’ın cezasını onadığı tutuklu Milletvekili Engin Alan’ın durumuyla ilgili olarak, “Burada meçhul bir şey yok, bilinmeyen bir şey yok. Her şey anayasada ve içtüzükte gayet açık. O usul neyse gereği eğer kesinleşme olursa çünkü tashihi karar aşaması var, o çerçevede anayasa ve içtüzüğe uygun olan yapılır” değerlendirmesinde bulundu.

Özel, Bosna Hersek’e geçti
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Saraybosna’ya geçerek Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ante Yeleç ile bir araya geldi. Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in Kovaçi Şehitliği’ndeki mezarını da ziyaret eden Özel, mezara çiçek bırakıp dua etti.