Gündem Bu adam yakalanmazsa katliam yapabilir

Bu adam yakalanmazsa katliam yapabilir

12.05.2008 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

Bu adam yakalanmazsa katliam yapabilir

ADANA’da polislerle girdiği çatışmada öldürülen ağabeyini ihbar ettiği gerekçesiyle, akrabası 50 yaşındaki Şah Mehmet Sayın’ı öldüren ve halen firarda olan 32 yaşındaki Nihat Sayın’ın, Şah Mehmet Sayın'ın 9 erkek çocuğunu da öldürmeyi planladığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Çiftçilik yapan İbrahim Sayın, 2005’de esrar ve 2 silah ile yakalandı. Sayın, kendisini ihbar ettiği iddiasıyla akrabası olan dolmuş şoförü Şah Mehmet Sayın’dan iddiaya göre 100 bin YTL haraç istedi. Fidye için adam kaçırma olayına da karışan İbrahim Sayın, 2 Ekim 2005’de Tarsus’ta polislerle girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Sayın’ın kardeşleri, ağabeylerinin yerini akrabaları Şah Mehmet Sayın’ın polise bildirdiğini iddia etti. Kardeşlerden Nihat Sayın, 15 Ocak 2006’da Gürselpaşa Mahallesi’ndeki Köprü Kafede oturan Şah Mehmet Sayın’ı kafasına ateş ederek öldürdü. Yakınlarıyla da Sayın’ın 9 oğluna, “Siz o parayı verseydiniz babanız ölmeyecekti. Ölümler devam edecek” diye haber yolladı.

Sayın’ın oğulları ise bu tehdit üzerine öldürülmemek için işlerini bırakıp kayıplara karıştı. Hakkında yakalama emri çıkartılan katil zanlısı Nihat Sayın yaklaşık 2.5 yıldır aranırken, polis yetkilileri Sayın’ı görenlerin ya da yerini bilenlerin büyük bir katliam yaşanmadan 155’i aramalarını ya da karakollara bilgi vermelerini istedi.