Gündem Bu annenin sadece adı Vicdan

Bu annenin sadece adı Vicdan

11.05.2014 - 12:09 | Son Güncellenme:

Bursa’da, otistik olduğu için annesinin bırakıp başkasıyla evlendiği engelli kıza babaannesi sahip çıktı. Hayatını torununa adayarak Anneler Gününe damgasını vuran babaanne, “Annesinin adı Vicdan’dı. Bu çocuğu kabullenemedi, bırakıp gitti. Allah’ın bize bir lutfu bu çocuk. Hayatımı ona bağışladım. İyi ki var diyorum” dedi.

Bu annenin sadece adı Vicdan

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesinde oturan 76 yaşındaki Yurdanur Çetin, otistik olarak dünyaya geldiği için annesinin bırakıp gittiği torununa bakıyor. 8 yaşından beri baktığı ve şu an 18 yaşına gelen torunu Burcu Tutlu’ya hayatını adadığını söyleyen babaanne Çetin, Anneler Günü öpücüğünü torunundan aldı. Torununu çok sevdiğini ve hep seveceğini ifade eden babaanne Çetin, Anneler Gününe damgasını vuracak açıklamalarda bulundu.

“BEN ÖLDÜKTEN SONRA TORUNUMA KİM BAKACAK?”
Vicdan ismindeki gelininin çocuğunu bırakıp başka bir kişiyle evlendiğini ifade eden babaanne Çetin, “Annesi otistik kızını kabullenemedi. Babası da, dedesi de kimse onu istemedi. Anneannesi, ‘Biz bunu hak etmiyoruz?’ dedi. ‘Allah vergisi, sabredeceğiz’ dedim. Gelinim, oğlumdan boşanarak başka birisiyle evlendi. 10 yıl boyunca ne arayıp ne de sordular. Yuvanızı dağıtmayın, bu sizin çocuğunuz, boşanmayın diye nasihatlerde bulundum, ama beni dinlemedi. Boşanıp başka birisiyle evlendi. Benim ne kadar yaşayacağım belli değil. Ben öldükten sonra torunuma kim bakacak? Bir vakıf kurulması düşünülüyor. Umarım gerçekleşir” diye konuştu.

“O BİZE ALLAH’IN BİR LÜTFU”
Kendi evladını bırakıp giden gelinin annelik vasfına sahip olmadığını ifade eden Çetin, “Annelik vasfına sahip olsa kendi öz kızını bırakıp gider miydi? Onu sokağa nasıl atabilirim? Torunuma ben bakıyorum. Ben onun herşeyiyim. Anneler çocukları böyle dünyaya geldi diye bırakıp gitmesin. Onlara baksın, sahip çıksınlar. Ben bu yaşımda torunuma bakabiliyorsam, bunu herkes yapabilir. Hiçbir anne evladından şikayet etmesin. Torunum Burcu Allah’ın bize bir lütfudur. Bu da bizim imtihanımız. İyi ki var diyorum. Onu çok seviyorum. Ve tüm hayatımı ona bağışladım” dedi.

“BAKIMINI KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUM”
Torunun bakımının çok zor olduğunu ifade eden babaanne Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gündüzleri saat 15.00’e kadar okula gidiyor. Sonra bütün gün beraberiz. Ben yaşlandım, artık onu zapt edemiyorum. 2 yaşında tuvalete gitme eğitimi aldı. Ama son bir yıldır altına yapıyor. Onun bakımını karşılamakta yaşım gereği zorlanıyorum. Almanya’dan emekli oldum. Oğlum iş bulsa biraz daha rahat edeceğiz”.

Yazarlar