Gündem Bu bir köpek filmi değildir!

Bu bir köpek filmi değildir!

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yönetmen Cem Hakverdi’nin ikinci uzun metrajlı belgeseli “Köpek Filmi” seyircisini “barınak” kavramını sorgulamaya ve dünyanın sadece insanlara ait olmadığı gerçeğiyle yüzleşmeye davet ediyor

Bu bir köpek filmi değildir

Bu bir köpek filmi değildir
Cem Hakverdi’nin yeni belgesel filmi “Köpek Filmi”, önceki gün yapılan bir ön gösterimle basının karşısına çıktı. Hazırlıkları iki yıl süren “Köpek Filmi” kafamızı çevirdiğimiz gerçeklerle bizleri baş başa bırakan bir belgesel film.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Lisans Programı Öğretim Görevlisi olan Cem Hakverdi’nin filmi 38. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek. Ulusal Belgesel Yarışma Kategorisi’nde de yarışacak olan film, festival yolculuğunu 42. International Wildlife Film Festivali’nde sürdürecek. Çekimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mardin, Nevşehir ve Kars’ta gerçekleşen “Köpek Filmi” hayvanseverlerin desteğiyle ortaya çıktı.

Yalın bir bakış

Belgeselin bütçesinin bir kısmı yapılan fonlama kampanyasından elde edilen gelirle karşılandı. Belgeselin yönetmeni Cem Hakverdi’nin kamerasını köpeklere çevirmesinin hikayesiyse Antalya’ya annesini ziyarete gittiği zamanlar kendisini kapıda karşılayan dönüş vakti gelince de durağa kadar gidip uğurlayan Zeytin’in bir sabah kaybolup bir daha izine rastlamamasına dayanıyor. Belgesel birlikte yaşadığımız ama yoklarmış gibi davranmayı tercih ettiğimiz köpeklerin hayatlarına yaptıklarımıza yalın bir bakış sunuyor. Vahşice katledilen, yaralanan, terk edilen ve aç bırakılan köpeklerin gerçeğine tanık olduğumuz belgesel, bizi çok da uzağımızda olmayan ‘sıradan’ kahramanlarla tanıştırıyor. Onlarca insan yaşam hakları yok sayılan köpeklerin beslenmesi, bakımı ve sahiplendirilmesi için canla başla çalışıyor. Hayırsız Adası’ndan yola çıktığımız belgesel bizi barınak kavramını tartışmaya, çarpık kentleşmenin sadece insanın değil diğer canlıların da hayatına etkilerini düşünmeye ve daha duyarlı olmaya davet ediyor. “Köpek Filmi”nin festival kapsamında ilk gösterim tarihi ise 12 Nisan.

Haberin Devamı

Bu bir köpek filmi değildir