Gündem Bu mutluluk cihana bedel

Bu mutluluk cihana bedel

31.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Futbolcu Cihan, Şanlıurfa’da maddi sıkıntı nedeniyle kışın terlikle ve hırkayla gezen 500 çocuğa elini uzattı. Cihan topladığı yardımla çocuklara mont, bot ve oyuncak aldı

Bu mutluluk cihana bedel

Futbolcu Cihan Çayan Duman, Almanya’da doğup büyüdü. Şimdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde futbol oynuyor. 23 yaşındaki futbolcu, spor kariyerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyor. Yardım kampanyaları düzenleyerek dezavantajlı kişilerin hayatlarına dokunuyor.

Haberin Devamı

Cihan Çayan Duman, son olarak sosyal medya üzerinden ‘Oyuncak Kardeşliği’ projesiyle 5 bin euro (30 bin TL) topladı. Söz konusu yardımı, Şanlıurfa’da yaşayan ve maddi açıdan dezavantajlı olan çocuklar için kullanmak istedi. Bu nedenle Şanlıurfa Ceylanpınar’da sosyal sorumluluk projeleri yürüten Ümit Kavak ile irtibat kurdu. Daha sonra Şanlıurfa’ya giden Cihan Çayan Duman, Ümit Kavak ile birlikte Ceylanpınar, Harran ve Akçakale ilçelerindeki okulları gezerek maddi açıdan dezavantajlı 500 çocuğu belirledi. Genç futbolcu, topladığı yardımla ihtiyaç sahibi bu çocuklara kışlık ayakkabı, bot, mont ve oyuncak aldı.

Bu mutluluk cihana bedel

Yeni yıl hediyesi

Ailelerinin maddi sıkıntıları nedeniyle daha önce Şanlıurfa’nın soğuğunda terlikle, hırkayla gezen, oyuncağı olmayan çocukların yüzü yardımla güldü. Şanlıurfa’da toplam bin çocuğun ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen futbolcu şunları söyledi: “Sosyal medyayı doğru kullanarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu projelerle Türkiye ile Almanya arasındaki mesafe kısalıyor. Ben Türkiye’den ayrıldıktan sonra da yardımlar devam edecek. Herkese bu tür projelerde yer almalarını tavsiye ediyorum. Çocuklara yardım etmek, onların gözlerindeki sevinci görmek dünyanın en güzel duygusu.”