Gündem Bu yıl temel atma zamanı

Bu yıl temel atma zamanı

23.12.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Boğalar bu yıl ilgilerinin büyük bölümünü, hayatını yeniden inşa etmek için kullanacak. Boğa kadınına aşkta tutku ve mutluluk gözüküyor. Kalbi boş Boğa erkekleri için de sürprizler var...

Bu yıl temel atma zamanı

Bu yıl temel atma zamanı

Boğalar bu yıl ilgilerinin büyük bölümünü, hayatını yeniden inşa etmek için kullanacak. Boğa kadınına aşkta tutku ve mutluluk gözüküyor. Kalbi boş Boğa erkekleri için de sürprizler var...

2002 Size ne getirecek? / Hakan Kırkoğlu

Boğalar bu yıl eğitim, hareket ve zihinsel konularda çok daha rahat hareket edebilecekler. Yılın ikinci yarısında ise Jüpiter sayesinde ev hayatlarında, yerleşim ve güvenlikle ilgili konularda kendilerini daha huzurlu ve rahat bulabilecekler.

Genel durum:
2002 yılında Uranüs, Neptün gibi yavaş hareket eden gezegenler burcunuzla sert açı kurarak bazı değişiklikleri zorunlu kılsa da bu dönemi son derece yapıcı biçimde geçirebilirsiniz. İlgilerinizin büyük bir bölümünü hayatınızı yeniden inşa etmek ve maddi ve manevi kaynakları sağlamlaştırmak için kullanabileceksiniz.

İŞ ve Para:
Satürn uzun vadeli düşünmeniz gereğine ve parasal kaynaklarınızı ekonomik biçimde ele almanız zorunluluğuna işaret ediyor. Bu gezegen kısıtlayıcı koşullara işaret ediyor ama yılın ikinci yarısında, ağustos ayından sonra özellikle ev hayatınıza ilişkin konularda çok daha fazla destek alabilirsiniz. Jüpiter’in burç değiştirmesi ile birlikte ailenizin koşulları, size destek veren kişiler önemli pozisyonlara ulaşacak. Bu arada 2 Mart - 14 Nisan döneminde çaba sarf ederek iş hayatınızda önemli adımlar atabilecekslniz.

DİĞer etkİler:
Uranüs 13-19 Mayıs doğumlu olan Boğa’lara beklenmedik değişiklikler, iş hayatında ve kariyerleri ile ilgili hızlı dönüşler ve sürprizler getirmekte. Neptün ise belirsizlik ve karmaşa taşımakta. Bu etki özellikle 28 Nisan - 2 Mayıs doğumlu olanları daha fazla ilgilendiriyor. Neptün nedeniyle motivasyonunuzu gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz.

SaĞlIk:
Mars ve Güneş’in zorlayıcı açıları altında aşırı gerginlik ve yoğun çalışma sağlığı yıpratıcı olabilir. Mars özellikle 2 Mart - 14 Nisan, 14 Temmuz - 29 Ağustos ve 2 Aralık sonrasında burcunuzla sert açı oluştururken, kendinize daha fazla özen göstermeniz gerekebilir.

Koç’un ardından Boğa Zodyak’ta bir sonraki aşamayı, ateşin enerjisini pratik hayata geçirecek kararlılığı anlatır. Bir bakıma Boğa, Koç enerjisinin maddeye aktarılmasına aracı olmaktadır.
Boğa burcu toprağın ısındığı, doğanın yeşillendiği bahar ayına rastlar. Verimlilik, fiziksellik, somutluk arayışı Boğa ile sembolize edilir. Kuşkusuz bu somut nesneler dünyasına vücudumuz da dahildir ve Boğa kendisine, vücuduna zevk veren alanlara yönelecektir. Tensel bir burç olan Boğa’da huzur arayışını ve temel gereksinimlerinin yerine getirilmesi isteğini buluruz.

BARIŞ VE SÜKÛNET
Koç’un gürültülü ve savaş arayan, sabırsız tavrından sonra Boğa yöneticisi Venüs’le birlikte barışı, sakinliği ve tatmin olmayı dile getirecektir. Bununla birlikte Boğa’nın sadece 2. burç olduğunu unutmamak gerekir. Zodyak sıralamasında Boğa henüz yakın çevresinin farkında değildir, sadece fiziksel boyutta yer almaktadır. Zihinsel (İkizler) ve Duygusal (Yengeç) boyutlar daha sonra eklenecektir.
Toprak ana figürü eski mitolojilerde verimli, cinselliği de içine alan bir kadın objesi olarak görülmekte. Dişi ilke olarak Venüs’te Ay’ın dışında özellikler görürüz. Ay, cinselliğe vurgu yapmaz ama Venüs doğrudan pasif cinsel yönelimleri anlatır. Venüs, zevklerimizin nerede yattığını da gösterecektir. Değer yargılarımız da bu önem verdiğimiz alanlardan etkilenecektir.

YAVAŞ AMA İYİ ÖĞRENİR
Eğer Boğa burcunda gezegenleriniz varsa, Boğa onlara sakinlik, fiziksellik ve kararlılık arayışı katacaktır. Bu burçtaki gezegenler daha ağır, sabırlı ve maddeye önem veren şekilde çalışacaklardır. örneğin Boğa burcundaki Merkür öğrenme açısından yavaş, pratik ama öğrendiğini iyi belleyen bir zihne işaret edebilir.

Gezegenlerin anlamı
• Güneş: Canlılık, enerji, yaratıcı güç, egoya ait enerjiler, otorite, erkil yönetici güç
• Ay: Yansıtıcı, pasif, duygusal ihtiyaçlar, hassaslık, geçmişe yönelik olma, annelik, çocukluk hayatı
• Merkür: Zihinsel süreçler, hareket, iletişim, okuma, yazma, öğrenme, duyular, ticaret ve kıvraklık
• Venüs: İlişkiler, güzellik ve uyum arayışı, birleştirme gücü, çekicilik, sanat
• Mars: Fiziksel enerji, kas gücü, savunma ve saldırı, savaş, kesici güçler, çatışma ve rekabet arayan yönümüz, motivasyonlarımız
• Jüpiter: Yeni deneyimlere açık, risk alan, genişlemek isteyen, şans getiren, felsefi konularla ilgili
• Satürn: Kontrol eden, kısıtlayan, ekonomi yapan, gerçekçi enerjiler, fobik olabilecek ve kuşku getiren
• Uranüs: Aniden değiştiren, şok edici, kuralları yıkan, orijinal ama varolan durumu yıkan enerjiler
• Neptün: Hassaslık, ruhsallık, mistik, bilinç seviyesini yükselten, artistik yönden yaratıcı enerjiler
• Plüton: Tümden değişim, güç sahibi olma, baskı kurarak ve güç savaşı yoluyla değiştiren, travmatik, bilinçaltına yönelik, toplu anlamda yıkıcı güçler.
•
BOĞA (21 Nisan 21 Mayıs)
• Sabırlı ve güvenilir, sevecen, huzurlu, dayanıklı, sakin, güvene ve barışa önem veren
• İnatçı, kıskanç, aşırı sahip olmacı, ağırkanlı, öfkesini biriktiren, zevklere aşırı düşkün
• Yönetici gezegeni: Venüs
• Elementi: Toprak, Niteliği: Sabit
• Mitolojisi: Mısırlılarda Horus Boğa sembolüdür. Babil’de de yeni yıl başlangıcında Tanrılara adanan beyaz öküz yine Boğa’ya karşılik gelir.
• Vücutta karşı geldiği bölge: Boyun ve boğaz, tiroid bezi
• Rengi: yeşil
• Metali: bakır
• Taşı: zümrüt

Yükselen Terazi’yse iş imkânları çıkabilir
• Yükselen Koç: Pratik konularda başarılı, maddi kaynaklarını iyi değerlendiren, kimi zaman sabırsız kimi zaman ağırkanlı bir karakter. 2002’de şans sizden yana olacak. Romantizm öne çıkabilir.
• Yükselen Boğa: Son derece kararlı ama ağırkanlı. İnatçı ve kişiliğini öne koymayı seven bir karakter. Kolay pes etmez. 2002’de kendinizi daha güven içinde hissedebileceksiniz. Parasal konularda daha dengeli olmalısınız.
• Yükselen İkizler: Çelişkileri olan, hareketli ama aynı zamanda dışsal etkilere açık bir karakter. Duygusal konular söz konusu olduğunda kendini güvensiz hissedebilir. 2002’de hayatınıza yeni bir yön vermeye zorunlu hissedeceksiniz.
• Yükselen Yengeç: Ağırkanlı, hassas, eskiye bağlı, çevresini korumak isteyen, duyarlı bir karakter. Anne ve baba kişilik üzerinde çok etkindir. Güvenilir arkadaşlıklar kurabilir. 2002’de şans sizden yana olmaya devam edecek, parasal konularda rahat edeceksiniz.
• Yükselen Aslan: Çok güçlü karakter. Güçlü bir yönetici ya da iş sahibi olabilir. Kararlı ama inatçı. Maddi konularda hırslı ve kendi işini kurmak yeteneğine sahiptir. 2002’de her şey istediğiniz gibi olacak. Yolculuk, eğitim ve şans size çok şey vaat ediyor.
• Yükselen Başak: Pratik, önlemci ve değer bilir, sakinliğe önem veren bir karakterdir. İnançlar hayatında önemli bir rol oynayabilir. İyi bir işçidir. 2002’de meslek hayatında yapıcı değişiklikler mümkün olacak.
• Yükselen Terazi: Hassas, sanata ilgili, keyfine önem veren, duyarlıdır ama tembellik ve kolay harekete geçememek handikap olabilir. 2002’de ise iş hayatında yeni fırsatlar var. Değerlendirmeye bakın.
• Yükselen Akrep: Tutkulu, fiziksel ve dayanıklıdır. Sakin gözükse de kendi içinde çelişkileri olan birisidir. Ortaklıklar ve evlilik önem taşır. 2002’de sosyal alanda daha dikkat çekici şeyler yapabilirsiniz. Kariyerinizde olumlu adımlar mümkün olacak.
• Yükselen Yay: Çelişkileri olan, iyi huylu, bağlı kalmakla, çekip gitmek arasında çelişki yaşayan zevklerine düşkün bir kişidir. 2002’de evlilik hayatınızda ve yakın ilişkilerinizde daha gerçekçi olmanız gerekir.
• Yükselen Oğlak: Son derece yapıcı ama materyalist, hırslı, inançlarında kararlı ve sert olabilecek bir karakterdir. Parasal konularda başarılıdır. 2002’de başkalarından yeni şeyler öğrenebilir, evlilikte mutlu olabilirsiniz.
• Yükselen Kova: İnatçı, bağımsız, çelişkileri olan, hem bağlanmak isteyen hem de isyan edebilen güçlü bir karakterdir. Soyut düşüncelerini somuta aktarmak ister. 2002’de başkalarından destek alarak sürpriz başlangıçlar yapabilirsiniz.
• Yükselen Balık: Sanatçı ruhlu, yapıcı, hassas ve kolay harekete geçemeyen bir karakterdir. Kendini güvende hissettiğinde olağanüstü verimli ve yaratıcıdır. 2002’de zorlu bir dönemdesiniz ve hayatınızda güçlü değişiklikler yapabilirsiniz.


Aşağıdaki tabloda doğum saatinizi, doğduğunuz döneme ilişkin satırla birleştirin.

İşte Boğa’nın ‘yükselen’leri
21 Nisan 30 Nisan 1 Mayıs 10 Mayıs 11 Mayıs 21 Mayıs
00:00 Yay Oğlak Oğlak
00:30 Oğlak Oğlak Oğlak
01:00 Oğlak Oğlak Kova
01:30 Oğlak Oğlak Kova
02:00 Oğlak Kova Balık
02:30 Kova Kova Balık
03:00 Kova Balık Koç
03:30 Balık Balık Koç
04:00 Balık Koç Boğa
04:30 Koç Koç Boğa
05:00 Koç Boğa ikizler
05:30 Boğa Boğa ikizler
06:00 Boğa ikizler ikizler
06:30 ikizler ikizler ikizler
07:00 ikizler ikizler Yengeç
07:30 ikizler ikizler Yengeç
08:00 ikizler Yengeç Yengeç
08:30 Yengeç Yengeç Yengeç
09:00 Yengeç Yengeç Yengeç
09:30 Yengeç Yengeç Aslan
10:00 Yengeç Yengeç Aslan
10:30 Yengeç Aslan Aslan
11:00 Aslan Aslan Aslan
11:30 Aslan Aslan Aslan
12:00 Aslan Aslan Başak
12:30 Aslan Aslan Başak
13:00 Aslan Başak Başak
13:30 Başak Başak Başak
14:00 Başak Başak Başak
14:30 Başak Başak Başak
15:00 Başak Başak Terazi
15:30 Başak Başak Terazi
16:00 Başak Terazi Terazi
16:30 Terazi Terazi Terazi
17:00 Terazi Terazi Terazi
17:30 Terazi Terazi Akrep
18:00 Terazi Terazi Akrep
18:30 Terazi Akrep Akrep
19:00 Akrep Akrep Akrep
19:30 Akrep Akrep Akrep
20:00 Akrep Akrep Akrep
20:30 Akrep Akrep Yay
21:00 Akrep Akrep Yay
21:30 Akrep Yay Yay
22:00 Yay Yay Yay
22:30 Yay Yay Yay
23:00 Yay Yay Oğlak
23:30 Yay Yay oğlak

BOĞA KADINI
Ağustos-Ekim aşkta tutku zamanı
Yavaş ve huzur getiricidir ama güçlü bir dişilik sergiler. Boğa toprak elementinden olduğu için Venüs yönetiminde çekiciliğin, fizikselliğin güçlü bir işareti olarak çalışır. Boğa kadını dürüstlük sergiler, düşündüğünü söyler, söylediğini aynen yapar. Güvenilirdir. Bununla beraber kıskançlık vakti geldiğinde onu yatıştırmak pek kolay olmaz. Cinsellikte güçlüdür. Tensel zevkleri gelişmiştir.
Burcunuzun yöneticisi Venüs aşkı, güzellikleri ve barışı sembolize eder. Venüs’ün burcunuzla rahat açıda olduğu dönemlerde ilişkilerinizde çok daha rahat hareket edebileceğinizi söyleyebiliriz. ilk olarak Venüs’ün burcunuzda olacağı 1-25 Nisan dönemi aşk hayatınızda olumlu rüzgarlar estirecek güçte. Mars’ın da 29 Ağustos-16 Ekim aralığında da aşk özellikle tutkulu bir biçim alabilir. Venüs’ün rahat açılar kurduğu 1-19 Ocak, 12 Şubat-8 Mart, 19 Mayıs-14 Haziran, 11 Temmuz-7 Ağustos ve 9 Eylül’den yıl sonuna kadar olan dönem size aşkta mutluluk getirebilir. Venüs’ün karşıt burcunuz Akrep’te kalacağı bu uzun dönem yakın ilişkileriniz açısından son derece dikkat çekici olmaya aday.

BOĞA ERKEĞİ
Kalbi boşlar, mart ve nisana dikkat
Boğa Venüs yönetiminde bir burç olmakla birlikte Boğa erkeklerinde son derece maskulen, ağırkanlı ama fiziksel açıdan çekici özellikler vardır. Güçlü, sessiz ama aynı zamanda romantik de olabilir. Bir bakıma masallardaki güçlü şövalyeyi anlatır. Tutkulu, sahip olmacı ve kuşkusuz kıskançtır. Kolay öfkelenmemekle kızgınlığı yoğun olacaktır. Aşkta sadıktır.
Bu yıl dikkatinizin büyük bir kısmını mesleki amaçlarınıza ayırmış gözükseniz bile ilişkiler açısından belirli dönemlerde çok daha fazla hareketlilik yaşayabilirsiniz. Özellikle kalbi boş olanlar için 1 Mart - 13 Nisan, 29 Ağustos - 15 Ekim dönemi son derece ilginç olabilir. Bu arada 1 Aralık - 17 Ocak 2003 arasında ilişkilerinizde bazı pürüzler ve inatlaşmalar yaşayabilirsiniz.

OCAK ŞUBAT MART NiSAN MAYIS HAZ. TEM. AĞU. EYLÜL EKİM KAS. ARA.
AŞK *** ** ** *** ** ** *** * ** ** ** **
İŞ ** ** *** ** ** ** ** * ** ** ** *
SAĞLIK ** ** * ** *** *** * * ** *** ** *

Anahtar: Zor * Vasat ** İyi ***

Yarın: İKİZLER...





GÜNCEL