Gündem Bu yumruk hepimize!

Bu yumruk hepimize!

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dalaman’da 75 yaşındaki şehit babası Bahri Atakul trafikte MHP İlçe Başkanı Hasan Şimşek tarafından yumruklanarak hastanelik edildi!

Bu yumruk hepimize

Olay, Muğla Dalaman’da 24 Eylül gecesi Atatürk Caddesi’nde oldu. Mardin Midyat’ta 1992’de PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan jandarma er Hamza Atakul’un babası Bahri Atakul (75) kavşaktan bisikletiyle geçerken, MHP Dalaman İlçe Başkanı Hasan Şimşek’in saldırısına uğradı. Kameralara yansıyan görüntülere göre, kamyonetini Dalaman Belediyesi binası önündeki otoparka bırakan Şimşek, yakındaki bir ATM’nin arkasına saklanarak beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Protez dişi kırıldı

Şimşek, ATM’nin yanından bisikleti ile geçen Bahri Atakul’u yumruklamaya başladı. Aldığı darbelerle yere düşen Atakul’u bir süre daha yumruklayan Şimşek, ardından kamyonetine binip gitti. Çevredekilerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Atakul tedaviye alındı. Şehit babasının sağ koluyla yüzünde ezilme ve kızarıklıkların oluştuğu, gözlüğü ile protez dişinin kırıldığı belirtildi. Atakul, polise verdiği ifadede, “Aniden bana birisi yumrukla saldırdı, yere düştüm. Sonra tekrar yumruklayıp hakaret etti. Bu sırada çevreden yardıma gelenler oldu. Can havliyle ayağa kalkmaya çalışırken, beni darp eden kişinin MHP Dalaman İlçe Başkanı Hasan Şimşek olduğunu gördüm” dedi. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

‘Bahsedildiği kadar şiddetli değil’

Suçlanan MHP Dalaman İlçe Başkanı Hasan Şimşek ise şöyle konuştu: “Bir kişi bisikletiyle aniden önüme çıktı. Az kalsın kaza yapacaktım. Kendisine sitem edince el kol hareketleri yaptı. Karanlıkta kim olduğunu anlayamadım. Sonra o kişi belediyenin oradan geçerken tekrar önüme çıktı. Tartıştık, sinirlenip vurdum. Bir şehit babasıyla böyle bir olay yaşadığım için pişmanım, özür dilemek için aracılar gönderdim. Ancak darp ve kavganın şiddeti bahsedildiği kadar değil. Kendisiyle şikayetinden vazgeçmesi ve özrümün kabulü için görüşmeye hazırım. Bir anlık gaflet oldu, üzgünüm.”

‘İnsanlık dışı bir saldırı’

Saldırıya uğrayan şehit babası Bahri Atakul şunları söyledi: “Beni yumruklayan kişiyle hiçbir husumetim yoktur. Davacıyım. Bu ülkeye bir oğul şehit verdim, bana yapılan saldırı insanlık dışıdır ve kendisini milliyetçi olarak ifade edenlere yakışmayan bir harekettir. Ayrıca yaşıma hürmeten affedilmeyecek bir davranıştır, adalet gereğini yapacaktır.” l CAVİT AKGÜN/DHA

Yazarlar