Gündem 1 Mayıs (Bugünkü) vaka ve can kaybı sayısı açıklandı? Türkiye'de son 24 saatte kaç yeni vaka ve can kaybı var?

1 Mayıs (Bugünkü) vaka ve can kaybı sayısı açıklandı? Türkiye'de son 24 saatte kaç yeni vaka ve can kaybı var?

01.05.2022 - 23:10 | Son Güncellenme:

Ülkemizde vaka sayısı ve aşı haritasını içeren tablo her akşam Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılıyor. Son dönemde hızla artan vaka sayılarının ardından maske yasağı sadece hastane ve toplu taşıma araçlarında olmak üzere diğer alanlarda kaldırılmıştır açıklaması yapılmıştı. Peki Bugünkü vaka ve can kaybı sayısı kaç oldu?

1 Mayıs (Bugünkü) vaka ve can kaybı sayısı açıklandı Türkiyede son 24 saatte kaç yeni vaka ve can kaybı var

Koronavirüs vaka ve can kaybı sayısı her gün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Son dmnemde hızla azalan vaka ve can kaybı sayılarının ardından maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Sadece hastane ve toplu taşıma araçlarında vaka sayıları 1.000'in altına ine kadar maske kullanımına devam edileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Peki Bugünkü vaka ve can kaybı sayısı kaç oldu?

Haberin Devamı

1 MAYIS KORONAVİRÜS TABLOSU

1 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı. Açıklanan son tabloya göre 108.802 yeni test yapılırken 1.480 yeni vaka tespit edildi. 12 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 2.113 hasta ise yeniden sağlığına kavuştu.

1 Mayıs (Bugünkü) vaka ve can kaybı sayısı açıklandı Türkiyede son 24 saatte kaç yeni vaka ve can kaybı var

BAKAN KOCA: AKTİF VAKA SAYISI 17 BİN 259'DUR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplam aktif vaka sayısı 17 bin 259'dur" dedi.Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisan'dan beri yaşanan senkronizasyon hatası, aktif vaka sayısının matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir. Problem çözülmüştür. Toplam aktif vaka sayısı 17 bin 259 dur. İyileşen sayıları, yeni vakaların üzerinde. Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Durumu daha 'ağır' ve Covid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz" ifadelerini kaydetti.