Gündem Buket Aşçı’ya veda

Buket Aşçı’ya veda

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir süredir kanser tedavisi gören ve önceki gün hayatını kaybeden Vatan Kitap’ın Genel Yayın Yönetmeni Buket Aşçı Gürel (41) dün son yolculuğuna uğurlandı. Gürel’in naaşı saat 11.30’da Vatan ve Milliyet gazetesine getirildi. Buradaki törende Buket Aşçı Gürel’i Vatan ve Milliyet gazetelerinde çalışan arkadaşları karanfillerle uğurladı.

Buket Aşçı’ya veda

Törenin ardından Buket Aşçı’nın naaşı, Levent’teki Afet Yolal Camii’ne götürüldü. Cenaze törenine eşi Serdar Güler, annesi Sıdıka Aşçı, kardeşleri Nükhet ve Mustafa Bülent ile akrabaları, Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Güngör-Ruhat Mengi, yazar Ahmet Ümit, Selim İleri, Vatan ve Milliyet gazetelerindeki çalışma arkadaşları ile basın ve edebiyat/yayın dünyasından birçok arkadaşı ve seveni katıldı.
Aşçı Gürel’in cenaze törenine katılan isimlerden Selim İleri, onu şöyle anlattı: “Bu çok haksız bir ölüm oldu. Buket, güler yüzü ve neşesiyle herkesin değerlisi ve sevdiğiydi. Benim de yakın dostumdu.”

Haberin Devamı

Buket Aşçı’ya veda

Son romanımda onu yazdım” diyen Ahmet Ümit, şunları ekledi: “Hiç bitmek bilmeyen bir neşesi ve enerjisi vardı. Hastalıkla boğuşurken bile bir an önce gazeteye gitmek ister, iyi olduğunda da kaçar gazeteye giderdi. Kız kardeşimi kaybettim. Ama Buket artık bizim kitaplarımızda yaşayacak. ‘Seni yazacağım’ demiştim. Kitabın iki bölümünde o var. İlk bölümünü bitirip ona okuttuğumda çok mutlu olmuştu. İkinci bölümüne yetişmedi. Kitabın sonunu göremedi.”

Sanat tarihçisi Prof. Dr. Gül İperoğlu ise “Buket’i hep o sonsuz enerjisiyle hatırlayacağız” dedi.