Gündem Bulgar ‘godfather’a Türk kapanı

Bulgar ‘godfather’a Türk kapanı

05.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bulgaristan’da çok sayıda suçtan kırmızı bültenle aranan mafya lideri Dimitır Jelyazkov, İstanbul’da yapılan baskınla yakalandı. Jelyazkov tutuklanırken, 6 adamı sınır dışı edildi.

Bulgar ‘godfather’a Türk kapanı

Bulgaristan’ın en büyük mafya grubunun başı olarak kırmızı bültenle aranan ve cinayetten, kundaklama, uyuşturucu ticareti ve gaspa kadar değişik alanlarda işlediği suçlardan ötürü Bulgar polisi ve Interpol’ü peşinden koşturan Dimitır Jelyazkov isimli mafya lideri İstanbul’da 7 adamıyla birlikte yakalandı.

Haberin Devamı

Baskınla yakalandı

Bulgar polisi, 3 gün önce Bulgaristanın Burgaz şehrinde Dimitır Jelyazkov’a yönelik operasyon gerçekleştirdi. 12 adamı yakalanan Jelyazkov son anda kaçmayı başardı. Jelyazkov’un İstanbul’ a giriş yaptığı yönünde Bulgar makamlarınca verilen bilgiyle harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, saklandığı adresi belirledikleri Jelyazkov’u Bakırköy’de düzenlediği operasyonla
7 adamıyla birlikte gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Dimitır Jelyazkov ve biri Türk 7 adamı işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan ve hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan Jelyazkov tutuklanırken, 6 adamı Bulgar makamlarına teslim edilerek sınır dışı edildi. Türk vatandaşı olan şüpheli ise serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Suç dosyası kabarık

Bulgaristan’da ‘uyuşturucu kaçakçılığı’ ve ‘fuhuş’ sebebiyle 2008 yılında cezaevine giren Jelyazkov, savcılıkla anlaşma yapınca 4 yıl ceza almıştı. Kısa süre sonra iyi hal sebebiyle tahliye edilen Jelyazkov 2016 yılında Burgaz’daki bir çatışmayla tekrar gündeme gelmiş, tatil beldelerinin bulunduğu bir restoranda yaşanan çatışmada bir kişi ölmüş ve çok sayıda insan yaralanmıştı. Bu olay sonrasında hafta içinde Jelyazkov ve adamlarına Burgaz’da operasyon düzenlenmişti. Jelyazkov’un Avrupa’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den Avrupa’ya uyuşturucu naklini gerçekleştiren Balkan mafya liderlerinden olduğu da ileri sürüldü.