Gündem Bünyamin için imza yağıyor

Bünyamin için imza yağıyor

31.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Haber için gittiği Suriye’de 35 gün önce muhalif gruplarca kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı. Birleşmiş Milletler ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın göreve çağrıldığı ‘Change.org’ sitesinde kampanyada ilk günden 2 bini aşkın imzaya ulaşıldı.

Bünyamin için imza yağıyor


Aygün’ün serbest bırakılması için gazetecilerin de eylemler yaparak seslerini duyurması gerektiğini söyleyen Hilmi Hacaloğlu, www.change.org.tr internet sitesinde başlattığı imza kampanyasının sayfasında da şu ifadelere yer verdi:

“Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün Suriye’de görevi başındayken kaçırıldı. Bölgeden gelen bilgiler, gazeteci arkadaşımızın El Kaide bağlantılı unsurlar tarafından kaçırıldığını gösteriyor. Türkiye’nin iç gündeminde yaşananlar maalesef kamuoyu ilgisinin Bünyamin Aygün üzerinde toplanmasını engelliyor. Ancak Bünyamin Aygün’ün tutsak olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dışişleri Bakanlığı’nın bir an önce devreye girerek Aygün’ün serbest bırakılmasını sağlaması gerekir. Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması basın özgürlüğü açısından da önemli bir adım olacaktır.”

Haberin Devamı