Gündem Kadıköy'den belediye başkan adayı olan Maçoğlu: Burjuva siyasetinden daha iyi yöneteceğiz

Kadıköy'den belediye başkan adayı olan Maçoğlu: Burjuva siyasetinden daha iyi yöneteceğiz

24.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadıköy seçmeninin eğitim düzeyinin yüksek olduğunu, Tunceli’ye benzediğini belirten Maçoğlu, “Kazanacağız, Kadıköy’ü burjuva siyasetinden daha iyi yöneteceğiz” dedi.

Kadıköyden belediye başkan adayı olan Maçoğlu: Burjuva siyasetinden daha iyi yöneteceğiz

ÇİĞDEM YILMAZ / İSTANBUL - Yerel seçimde İstanbul’un en dikkat çekici adaylarından biri, kamuoyunun ‘Komünist Başkan’ olarak tanıdığı Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu. 31 Mart’ta CHP’nin kalesi olarak anılan Kadıköy’de TKP’den yarışacak olan Maçoğlu’yla birlikte Bahariye Caddesi’nde dolaştık. Yaklaşık bir saat boyunca caddede seçmenlerle temas kuran Maçoğlu’na halkın ilgisi oldukça yoğundu. Sohbet ettiği seçmenler genel olarak CHP’ye oy verdiklerini ama bu kez TKP alternatifine yöneleceklerini söyledi. Maçoğlu, seçim çalışmalarının ardından sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

Maçoğlu, neden Kadıköy’den aday olduğunu şöyle açıkladı: “Biz sosyalist kurumlar, ülkenin her yerinde bütün il ve ilçelerinde sosyalistlerin bu ülkeyi yönetebilmesi için çalışıyoruz. Tüm ülkede yönetimde olabileceğimiz ve mevcuttan daha iyi yönetebileceğimize dair iddiamız ve tecrübemiz var. Şimdiye kadar Tunceli’nin Ovacık ilçesinde ve Tunceli Merkez’de yapılanlar da bunun bir yüzü oldu. Kadıköy’ün de kendine göre sorunları var. Biz de, bu sorunları çözmek için varız ve mevcut burjuva siyasetinden daha iyi yöneteceğiz.

‘Kimsenin kalesi değil’

Kadıköy için ‘CHP’nin kalesi’ de denildi. Adaylığım, bir partiyi yıkmak için değil. Sosyalistler, ülkenin birçok noktasında aday gösterdi ve o yerlerden biri de Kadıköy’dü. Buranın da kimsenin kalesi olduğunu düşünmüyoruz.”

Haberin Devamı

Kadıköyden belediye başkan adayı olan Maçoğlu: Burjuva siyasetinden daha iyi yöneteceğiz

Maçoğlu kazanma ihtimaline ilişkin ise şunları söylüyor: “Mutlaka, kesin kazanacağız. Hangi partiden, ideolojiden olduğuna bakmadan 81 ilden insanın barış ve dayanışma içerisinde yaşadığı çok nadir yerlerden biri burası. Bu insanlara rahat bir şekilde kendimizi anlatabiliyoruz, iletişime açıklar, yönetime dair önerileri var. Bu anlamıyla Kadıköy, Tunceli’ye de çok benziyor. Eğitim düzeyi ve aydın insanı çok yüksek. Büyük ilgiyle karşılandık. Bağdat Caddesi’nde de coşkuyla karşıladılar.”

‘Halk meclisleri kurulacak’

Kadıköy’de halk meclisleri kuracağını söyleyen Maçoğlu şöyle devam etti: “Belediyeleri hem hizmet amaçlı hem de kent kültürünün gelişmesi anlamında öncü ve örgütlenme alanı olarak görüyoruz. Halk meclisleriyle kentin halk meclisi tarafından yönetilme kültürünü geliştireceğiz. Ülkenin geneline model olacak halk meclisleri kuracağız ve bu halk meclisleri de yönetime katılıp söz sahibi olacak.”

Kadıköylü değişim istiyor

Kadıköy’de konuştuğumuz birçok vatandaş da değişim istediklerini vurguladı. Bir vatandaş, 50 yıla yakındır Kadıköy’de yaşadığını belirterek “Kadıköy’de ciddi bir rant var ve bir şeylerin artık değişmesi gerekiyor. Bu kez oyum CHP’ye değil, TKP’ye” dedi. 38 yaşında Mustafa Öner de, “Açıkçası bu seçimde oy kullanmayı düşünmüyordum. Maçoğlu aday olunca fikrimi değiştirdim” diye konuştu. Yıllardır CHP’ye oy verdiğini söyleyen 68 yaşındaki M.S. de, “Bu kez Maçoğlu olsun, dürüst bir insan ama seçildikten sonra değişir mi bilmem” dedi. Melek Kasım da şunları söyledi: “CHP’ye  vermeyi düşünüyordum ama gösterilen adayı hiç tanımıyorum. Maçoğlu’nu en azında kamuoyundan tanıyorum, büyük bir ihtimalle oyumu kendisine vereceğim.”