Gündem Bursa'da 2.5 milyon YTL'lik dolandırıcılık operasyonu: 32 gözaltı

Bursa'da 2.5 milyon YTL'lik dolandırıcılık operasyonu: 32 gözaltı

24.06.2008 - 14:43 | Son Güncellenme:

.

Bursada 2.5 milyon YTLlik dolandırıcılık operasyonu: 32 gözaltı

BURSA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, vergi borcu bulunan, LPG'si işlenmemiş araçlara sahte mühür ve evrak ile ruhsat hazırlayan 32 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılardan 25'inin daha önce aynı suçtan gözaltına alındığı, bazılarının tutuklandıktan sonra serbest kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İhbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri, yaklaşık 8 ay süren takip sonucu, şebekenin, 70-150 YTL arasında değişen para karşılığı sahte mühür ve bandrol ile vergi borcu olan LPG'si işlenmemiş araçlara ruhsat hazırladığı belirledi. Bursa'nın yanı sıra İnegöl ile Gemlik ilçeleriyle İstanbul'da düzenlenen ‘Sil-Sile' adı verilen eş zamanlı operasyonda, kimlikleri ve adresleri belirlenen 38 zanlı yakalandı. Zanlıların üzerlerinde, işyerlerinde ve evlerinde yapılan aramada, 2 bin sahte ruhsat, 2 mühür makinası, bir mühür kalıbı ve çok sayıda sahte bandrol ele geçirildi. Devleti en az 2.5 milyon YTL zarara uğratan şebekenin 600'den fazla araç üzerinde sahtekarlık yaptığı tespit edildi. Yapılan incelemede gözaltına alınan 32 zanlıdan 25'inin aynı suçlardan daha önce gözaltına alındığı, bunların serbest kaldıktan sonra aynı suçu işledikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sorgulamaları süren Engin Dürü (31), Yücel Atan (30), Mustafa Akdağ (54), Mehmet Toker (26), Ahmet Metin (49), eşi Nazikar (36) ve oğlu Mehmet Metin (26), Taner Keleş (38), Hakan Özok (36) ile Beşir Vurgun'un (72) sorguları tamamlandı. Diğer 22 zanlı ile ilgili işlemler henüz tamamlanmadı.