Gündem Bursa'da yangın paniği

Bursa'da yangın paniği

21.08.2012 - 14:38 | Son Güncellenme:

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, bir kereste palet deposunda çıkan yangın, yaklaşık iki saatlik müdahale sonucu kontrol altına alındı. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopterinin de havadan müdahale ettiği yangına bayram harçlıklarıyla aldıkları maytabı patlatan çocukların sebep olduğu ileri sürüldü.

Bursada yangın paniği

İddiaya göre, Duaçınar Mahallesi Yüksek Sokak üzerinde oynayan çocukların patlattığı maytap parçaları Mustafa Akyüz’e ait kereste palet deposuna sıçradı. Kısa sürede alevlerin sardığı depodaki yangın korkulu anlara sebep oldu. Kısa sürede büyüyen alevler, rüzgarın da etkisiyle yan tarafta bulunan 5 ayrı binaya sıçradı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi geldi. Alevlerin büyük paniğe neden olan yangın sebebiyle çevredeki binalardaki vatandaşlarda güvenlik güçlerince tahliye edildi.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait 20 araç ile 50 itfaiye eri yangına müdahale etti. Olay yerine gelen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, cep telefonuyla aradığı Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden yangın söndürme helikopteri istedi. Helikopter yangına müdahale etti. Vatandaşların da büyük destek verdiği söndürme çalışmaları yaklaşık iki saat sürdü. Yangın kontrol altına alındıktan sonra helikopter de havadan müdahale etti. Dumandan etkilenen 4 vatandaş ile 2 itfaiye erine olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ekipleri müdahale etti. Büyük heyecana sebep olan yangında 5 bina hasar gördü.

EVİ YANAN ÜÇ AİLE KİMSESİZLER KONAĞI'NDA MİSAFİR EDİLECEK

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yangına maytabın sebep olduğu yönündeki bilgiler olduğunu hatırlatarak, "Araştırmalarımız sürüyor. Çok şükür can kaybı yok. Yaralanan yok. Ekiplerimizin müdahalesi sürüyor. Biz de yangının sebep olduğu maddi kaybın telafi edilmesi noktasında çalışma başlattık. Evi yanan üç ailemizi kimsesizler konağında misafir edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Duaçınarı Mahalle Muhtarı Mümin Yıldız ise "Camiye girerken çocuklar maytap patlatıyordu. Camiye girip namaz kıldık. Namaz bitince müezzin camları kapattı. 'Ne oluyor' dediğimizde yangını gördük. Çocukların patlattığı maytap parçalarının içeriye sıçramasıyla yangın çıkmış." diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan da yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmanın sürdüğüne işaret etti. Doğan şunları kaydetti: "Yangının yoğunluğu komuta merkezimize intikal ettiğinde tüm ekiplerimizi, geride sadece iki araç nöbetçi bırakarak olay yerine gönderdik. Toplam 20 araç ve 50 personelle yangına müdahale ettik. Can kaybının olmaması sevindirici."

Doğan, yangına sivil kıyafetli vatandaşların da müdahale ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Vatandaşlarımız da destek verdi, ama yangına müdahale eden sivil kıyafetli personelimiz." dedi.