Gündem ‘Büyük Abi’ yakalandı

‘Büyük Abi’ yakalandı

24.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hrant Dink cinayeti davasının ilk duruşmasında yakalama kararı çıkarılan Erhan Tuncel Kumburgaz’daki bir evde yakalandı. Tuncel, “Adnan Menderes’in idam edildiği gün tutuklandım. Bu bizim için bir şereftir” dedi

‘Büyük Abi’ yakalandı

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Hrant Dink cinayeti davasının ilk duruşmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Erhan Tuncel 38 gün sonra Kumburgaz’da tek başına kaldığı evde yakalandı. Emniyete getirildiğinde üzerinde eşofman bulunan ve elleri kelepçeli olan Tuncel, araçtan indiği sırada, “Devlete hizmetin bedeli budur. Adnan Menderes’in idam edildiği gün tutuklandım. Bu bizim için bir şereftir” dedi. Tuncel, dün bir gazeteye verdiği röportajda, “İrtibatta olduğum isimleri açıklayacağım” demişti.
Dink davasının ilk duruşması sonunda Erhan Tuncel hakkında “yakalama kararı” çıkarıldı ancak bu karara rağmen Tuncel aradan geçen 38 günde teslim olmadı. Rapor alarak duruşmaya katılmayan Tuncel’in avukatı ise müvekkilinin kaçmayacağını ve teslim olacağını söylemişti.
Yargıtay’dan dönen Dink cinayeti davasının ilk duruşmasından önce Milliyet’e konuşan Tuncel, “Eğer tutuklanırsam, Muammer Akkaş’ın yürüttüğü soruşturmada susma hakkımı kullanarak hiçbir ifade vermeyeceğim. Bütün bu işler polise ajanlık yaptığım için başıma geldi. Ben Dink cinayetinde küçük bir parçayım, benim aydınlatabileceğim süreçleri mahkemede anlattım” demişti.

‘Ben küçük bir parçayım’
Tuncel dün de Star gazetesine verdiği röportajda, savunmasını hazırladığını belirterek, “Savunmam bitince teslim olacağım. İrtibatta olduğum kişiler hakkında bilgi vereceğim. Trabzon jandarmasının bu davada rolü büyük, ben küçük bir paçayım. Hrant Dink’in öldürülmesi tıpkı Gabriel Garcia Marquez’in Kırmızı Pazartesi kitabındaki cinayet gibidir. Marquez, bir cinayetin göz göre göre nasıl yaşandığını anlatıyor. Dink’in tehdit edildiğini herkes biliyordu. Ama engel olunmadı. Ben şimdi Kırmızı Pazartesi’yi yazıyorum” dedi. Tuncel, bu röportajın gazetede yayımlandığı gün yakalandı. Polis ekipleri tarafından dün gözaltına alınan Tuncel’in 38 gündür boyunca tek başına Kumburgaz’daki bir evde gizlendiği öğrenilirken, Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Tuncel, hakim karşısına çıkarılacak.

Nasıl yakalandı?
Erhan Tuncel’in adı açıklanmayan bir kişiyle irtibat kurduğu ihbarının yapılması üzerine, bu kişi teknik ve fiziki takibe alındı. Takip edilen şahıs polisleri dün Erhan Tuncel’e götürdü.Büyükçekmece Kumburgaz Celaliye Mahallesi 18 Mart Caddesi üzerinde dün 16.30 sıralarında eşofmanlı bir halde yürüyüş yapan Erhan Tuncel, yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Erhan Tuncel’in yarın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edileceği öğrenildi.