Gündem Büyük zafer için yürüdüler

Büyük zafer için yürüdüler

27.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zafer Haftası ve Büyük Taarruz’un 93’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında yaklaşık 3 bin kişi Kocatepe’ye yürüdü. Yürüyüşçülere 93 yıl önce askerin yediği mercimek çorbası, hoşaf ve ekmek ikram edildi

Büyük zafer  için yürüdüler

Büyük Taarruz’un 93’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Zafer Yolu Yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı törenle yapıldı. Yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Zafer Haftası ve Büyük Taarruz’un 93’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü Köyü’nde, ’Zafer Yolu Yürüyüşü’ öncesinde tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Parti’li Halil Ürün ve Remziye Sıvacı, CHP’li Burcu Köksal, MHP’li Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Parti’li Burhanettin Çoban, protokol üyeleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Atatürk Evi’ne ziyaret
Türkiye’nin dört bir yanından Afyonkarahisar’a akın edenler, Başkomutan Mustafa Kemal’in Büyük Taarruzu başlatmadan önceki son geceyi geçirdiği Şuhut’ta bir araya geldi. Etkinliklerde Atatürk ve silah arkadaşlarının savaşın planını son kez gözden geçirdiği Atatürk Evi ziyaret edildi. Daha sonra Mehteran Bölüğü öncülüğünde Zafer Yürüyüşü korteji yapıldı.

Kocatepe yolunda
Şuhut’taki kutlamanın ardından Atatürk ve silah arkadaşlarının Kocatepe’ye gidiş için yola çıktığı Çakırözü Köyü’ne giden yürüyüşçüler, mehter ve askeri bando konserlerini dinledi. 93 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşlarının gizlice Kocatepe’ye çıktıkları saat 01.15’te Çakırözü’nden Zafer Yürüyüşü başlangıç noktasına doğru yürüyüşe başlayanlara Bakan Eroğlu ve beraberindekiler de eşlik etti.

Haberin Devamı

93 yıl önceki menü

Çiçeklerle uğurlanan binlerce kişi yaklaşık 14 kilometrelik Zafer Yolu’nu yürümeye başladı. Soğuğun yanı sıra yokuşla da mücadele eden yürüyüşçüler, 04.00 sıralarında Kocatepe öncesi son kamp alanına ulaştı. Burada Garnizon Komutanlığı’nca hazırlanan 93 yıl öncenin menüsü mercimek çorbası, hoşaf ve ekmek yürüyüşçülere ikram edildi.