Gündem ‘Çağa Hukuk’ Ödülü’ verildi

‘Çağa Hukuk’ Ödülü’ verildi

10.01.2009 - 00:44 | Son Güncellenme:

“Çağa Hukuk Ödülü”nü alan araştırma görevlisi Kahraman, “Benim gibi genç hukukçuları yeni eserler vermeye teşvik eden vakfa teşekkür ederim” dedi

‘Çağa Hukuk’  Ödülü’ verildi

Çağa Hukuk Vakfı tarafından Türkiye’deki hukuk çalışmalarını özendirmek amacıyla verilen “Çağa Hukuk Ödülü”, bu yıl “Rekabet Hukuku Açısından Oligopolistik Bağımlılık” adlı çalışmasıyla Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Zafer Kahraman’a verildi.
Levent’teki İş Sanat’ta önceki akşam düzenlenen ödül töreninde konuşan Çağa Hukuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Çağa, şunları söyledi: “2002 yılında başlattığımız Çağa Hukuk Ödülü’ne ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor, birçok başvuru alıyoruz. Yarışmamız, hukukun bilim ve uygulama alanında faaliyet gösteren herkese açık. Türkiye’de hukuk alanındaki çalışmalarda araştırıcı ve irdeleyici yaklaşımı özendirmeyi ve desteklemeyi amaçlıyoruz. Vakfımız ödül kazanan eserleri yayımlama misyonunu da üstlenmiştir.”
Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Çağa, 15 hukuk öğrencisine burs imkânı sağladıklarını söyledi. Ödülün seçici kuruluna başkanlık eden Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zühtü Aytaç da “Hukuk alanında ülkemizde maalesef çok sınırlı sayıda yapılabilen bu ödüllendirmeler övgüye layıktır. Çağa bu yıl yedincisini yaptığımız ödüllendirmeyle gerçekten hukuk bilim hayatına büyük katkıda bulunmaktadır” diye konuştu.

Ödül 25 bin TL
Bu yıl, ana teması, “AB’ye uyum sürecinde rekabet hukuku” olarak belirlenen ödülünü Prof. Aytaç’ın elinden alan Kahraman, “Çalışmamda öğrendiklerim benim için önemli birer kazanımdır. Kendimi hukuk alanında biraz daha gelişmiş hissetmekle birlikte, geleceğe baktığımda daha kat etmem gereken nice yollar olduğunu görebiliyorum” dedi.
25 bin TL’lik ödülün sahibi olan Aytaç, konuşmasını, “Benim gibi genç hukukçuları yeni eserler vermeye teşvik ettiği için Çağa Hukuk Vakfı’na teşekkür ederim” sözleriyle bitirdi.