Gündem Çağlayan saldırısında teröristlerin şoke eden planı! Çantadan onlarca kelepçe çıktı

Çağlayan saldırısında teröristlerin şoke eden planı! Çantadan onlarca kelepçe çıktı

09.02.2024 - 12:25 | Son Güncellenme:

İstanbul Adalet Sarayı’na düzenlenen saldırıda iki DHKP-C'li iki terörist etkisiz hale getirilirken, yeni bilgiler de ortaya çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki silahlı saldırı girişimini gerçekleştirilen teröristlerin çantalarından çıkanlara ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Haberin Devamı

96 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açan terör örgütü DHKP/C üyesi 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3'ü polis 6 kişinin de yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan 96 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Çağlayan saldırısında teröristlerin şoke eden planı Çantadan onlarca kelepçe çıktı

İŞTE TERÖRİSTLERİN ÇANTASINDAN ÇIKANLAR

Etkisiz hale getirilen örgüt üyelerinin çantasından ve üzerlerinden 48 mermi, çok sayıda plastik kelepçe, biber gazı ve niteliği henüz belli olmayan bir düzenek ele geçirilmişti. Teröristlerin çantasından çıkan çok sayıda mermi, çok sayıdaki plastik kelepçe ve biber gazının bulunduğu fotoğraf paylaşıldı.


Çağlayan saldırısında teröristlerin şoke eden planı Çantadan onlarca kelepçe çıktı

METROBÜSLE GELDİLER

Haberin Devamı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esenyurt’ta metrobüse binip Çağlayan durağında inen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli teröristler, adliyenin D kapısının karşısındaki alan kontrolünden sorumlu polisler tarafından durduruldu.

GBT KONTROLÜ

Bu sırada GBT için kimlik istenen Birkoç, çantayı açar gibi yaparak biber gazı sıktı, terörist Yayla da silahı çıkarıp polislere ateş açmaya çalıştı.

KURŞUN İZLERİ

Kuru sıkıdan bozma olduğu belirtilen silahın tutukluluk yaptığı öğrenildi. Çatışmada kahraman polisler tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerden Yayla’da tek, Birkoç’ta ise 3 kurşun izi tespit edildi.

Çağlayan saldırısında teröristlerin şoke eden planı Çantadan onlarca kelepçe çıktı

TERÖRİSTLERİN ASIL HEDEFİ

Teröristlerin, adliyenin yerleşkesine adı verilen ve 2015 yılında öldürülen şehit savcı Mehmet Selim Kiraz olayının bir benzerini devreye koymaya çalıştıkları değerlendiriliyor. Diğer yandan teröristlerden Pınar Birkoç’un ablası Necmiye Birkoç’un, Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmasının olduğu güne rastlayan saldırıya ilişkin, teröristlerin adliyeye girip tutukluyu kaçırma veya mahkeme heyetini rehin alma planı üzerinde duruluyor. Terörist Emrah Yayla’nın 2008 yılında Adana’da güvenlik güçleriyle yargı mensuplarına saldırı hazırlığındayken 11 kilo patlayıcıyla yakalanıp cezaevine girdiği, Adana ve Bolu F Tipi cezaevlerindeki 13 yıllık hapis cezasının ardından Şubat 2021’de tahliye olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

KAHRAMAN ESKİ ÖZEL HAREKÂTÇI

Öte yandan teröristleri durduran kahraman polisle ilgili de bilgiler ortaya çıktı. Yer alan bilgilere göre, vurulduktan sonra teröristleri etkisiz hale getiren polisin eski bir özel harekatçı olduğu öğrenildi.

DİZİNDEN VURULDU, ÇATIŞMAYA GİRDİ

Polis memuru, dizinden yaralı olmasına rağmen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’la çatışmaya girdi. Birkaç metre mesafeden karşılıklı tabancalar ateşlendi. Polis memuru ilk olarak Emrah Yayla’yı ardından da Pınar Birkoç’u etkisiz hale getirdi.

Çağlayan saldırısında teröristlerin şoke eden planı Çantadan onlarca kelepçe çıktı