Gündem Çakmak Amiral’e hüzünlü veda

Çakmak Amiral’e hüzünlü veda

05.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davası sırasında tutuklu bulunduğu cezaevinde akciğer kanseri olan ve önceki gün yaşamını yitiren Tuğamiral Çakmak’ın cenazesine çok sayıda asker katıldı

Çakmak Amiral’e  hüzünlü veda

Balyoz davasından tutuklandıktan sonra cezaevinde akciğer kanserine yakalanan ve önceki gün hayatını kaybeden emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak (53) dün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Tedavi gördüğü Ankara GATA’da hayatını kaybeden emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın cenazesi dün sabah saatlerinde Üsküdar Selimiye Camii’ne getirildi. Çakmak’ın annesi Uçay Çakmak, babası Mustafa Çakmak eşi Sevgi Çakmak ve cezaevinde tutuklu kaldığı sırada düğününe katılamadığı kızı Tuğçe Kara ve diğer kızı Dilara Çakmak, ablaları Filiz ve Deniz Çakmak cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenazede fenalaşan anne Uçay Çakmak, feryat ederek, “Oğlumu istiyorum ben. Filiz ne yapacağım ben şimdi. Getirin bana oğlumu. Yardım et Allahım. Oğluma huzur ver. Hak ediyor oğlum. Cem’e dua edin. Oğlum ‘Allahaısmarladık’ demeden gitti” dedi.

Cenazeye Gölcük’teki Donanma Komutanlığı’ndan ve İstanbul’daki pek çok askeri birimden servis kaldırıldığı öğrenildi. Törene katılanlar arasında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Deniz Kuvvetleri eski komutanları emekli Oramiraller Özden Örnek ve Eşref Uğur Yiğit, 1’nci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Donanma eski Komutanı Oramiral Nusret Güner, emekli Korgeneral ve MHP İstanbul milletvekili Engin Alan, emekli Koramiral Can Erenoğlu, emekli Koramiral Atilla Kıyat, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Deniz Eğitim Öğretim Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Binbaşı Levent Bektaş, emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’li vekiller emekli Albay Dursun Çiçek ve Barış Yarkadaş, eski CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile birçok deniz subayı vardı.

Haberin Devamı

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ise İngiltere’de NATO toplantısında bulunduğu için cenazeye katılamadı. Öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Çakmak’ın üzerinde Beşiktaş bayrağı bulunan tabutu top arabasına taşındı. Önce Selimiye Kışlası’na götürülen cenaze daha sonra Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

‘Kardeşimi kaybettim’
Emekli Oramiral Nusret Güner: Ben kardeşimi kaybettim. Bu kumpası kuranların hakkında herhangi bir işlem yapılmamış olması benim üzüntümü dağ gibi artırıyor. Bunu bize nasıl yaparlar diye kahrından öldü diyebilirim.
Kurmay Albay Ali Türkşen: Kendi kendine üzüntüden bu hale geldi. Dağ gibi adam, yiğit adam kendini böyle içten içe hasta etti. Bu dava olmasaydı bunların başına geleceğine ihtimal vermiyorum.
CHP İstanbul milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek: Daha bir sürü şehitlerimiz olacak. Çünkü büyük tortu bıraktı bu manevi
işkence yıllarca.
Emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi: Komutanımız aramızdan ayrıldı ama milletimizin gönlünden asla demir almayacaktır. Türk milleti onu Deniz Kuvvetleri’nin ona dediği gibi ‘Kutup Yıldızı’ olarak ifade etmeye devam edecektir.

Yazarlar