Gündem Çalışkan müdür, yerli ve milli projeyle ‘yılın teknoloji kaptanı” oldu

Çalışkan müdür, yerli ve milli projeyle ‘yılın teknoloji kaptanı” oldu

22.11.2018 - 18:20 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün,  kurumsal denetim ve anlık iletişim için kurduğu Mobil Emniyet Teknolojileri Projesi (METE), teknoloji dergisi BT tarafından düzenlenen yarışmada 7 ayrı alanda birinci seçildi. Projenin mimarı olan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise “Yılın Teknoloji Kaptanı” oldu.

Çalışkan müdür, yerli ve milli projeyle  ‘yılın teknoloji kaptanı” oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde denetim ve kontrol işlemlerinde verimin artırılıp hızlandırılması için geçtiğimiz yıl milli ve yerli bir proje olarak hazırlanıp uygulamaya konulan METE sistemi, BT Haber Gazetesi tarafından hazırlanan “Akıllı Şeyler - Bilen Teknoloji” temasıyla düzenlenen “ Türkiye Teknoloji Kaptanlarını Seçiyor” yarışmasında 14 proje arasından birinci seçildi.

Haberin Devamı

7 AYRI ALANDAKİ KRİTERLERLE BİRİNCİ OLDU

İstanbul Emniyeti’ne kayıtlı cep telefonları üzerinden faal olarak kullanılan ve proje aşamasından oluşumuna kadar İstanbul Emniyeti’nde çalışan polislerce hazırlanan proje, “İnovasyon”, “Operasyonal Yetkinlik”, “Müşteri ve Etkileşim”, “Sosyal Sorumluluk”, “İşlevsellik”, “Gerçekleştirilebilirlik” ve “Güvenlik” kriterlerinde, yarışma jürisi ve internet üzerinden yapılan oylama ile birinci seçildi.

“11 KAT FAHA FAZLA NETİM KAYDA ALINMIŞTIR”

Projenin mimarı olan İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, yarışmada birinci olan proje için verilen “Yılın Teknoloji Kaptanı” ödülünü İstanbul Kongre Merkezi Beyazıt Salonu’nda düzenlenen törenle aldı. Ödülü layık görenlere teşekkür ettikten sonra bir konuşma yapıp proje hakkında bilgi veren Dr. Çalışkan, METE’nin yerli imkanlarla gerçekleştirilen bir performans ve denetim sistemi olduğun belirterek , “Bu proje sayesinde, teşkilatımızda bugüne kadar görülmemiş şekilde, nesnel kriterlere göre bir performans ölçümü, sahada, uygulamada, yaşanan aksaklıkların tespiti ile bütün bürokratik aksaklıkların ortadan kaldırması ve en süratli şekilde giderilmesinde imkan sağlamıştır. Bunların yanı sıra, yapılan faaliyetlerle, sistem üzerinde alınan anlık rapor, analiz ve istatistiklerle, personelimize İstanbul’un huzur ve güvenine ihtiyaç olarak görülen alanlarda daha yoğun çalışmaya sevk etme imkanı elde edilmiştir. Nicelik olarak geçen yıllara oranla 11 kat daha fazla denetim kayda alınmıştır. METE ‘Yeditepe Huzur’ ‘Kurt Kapanı’ ‘Okullarda Güvenli Ortam’ ‘Fetih 1453’ gibi asayiş uygulamaları modülü, performans modülü, denetim modülü, günlük icraat modülü, spor modülü, ulaşım sistemleri modülü, tutanak sorgulama modülü, aranan şahıslar modülü, talimat modülü, ziyaret modülü gibi ihtiyaç doğrultusunda geliştirilebilen modülerden oluşan bir yapıya sahiptir” dedi.

Haberin Devamı

29 BİN POLİSİN 23 BİNİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün halka daha kaliteli bir güvenlik hizmeti sunmak için teknolojik hizmetleri azami olarak kullanmaya gayret gösterdiklerini ifade eden “ Bu gayretimizin bu akşam ödüle layık görülmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti” dedi. Çalışkan; 1960’lı yıllarda polislerin çoğunun ilkokul mezunu ve okuma ayazma bilen kişilerden oluştuğunu belirterek, şu an İstanbul’da görev yapan polislerin 23 bininin üniversite mezunu 13 binin ise meslek yüksek okulunu bitirmiş olduğunu söyledi. Yaklaşık 60 yılda eğitimde yaşanan değişimi ifade etti.

Haberin Devamı

“TEKNOLOJİ VE BİLİM MÜSLÜMANIN YİTİK MALIDIR”

Çalışkan; “ ‘Teknolojiyle bilimi Müslümanın yitik malıdır’ düsturuyla değerlendiriyoruz. Teknolojiyle bilim bir ışıktır. Biz bu ışığı takip edeceğiz her yerde, en azami şekilde kullanacağız. İnsanımızın huzur ve güvenliğini bilim desteğiyle, teknoloji ve teknik destekle bunu sağlayacağız. Amacımız bu” diyerek ödül kazandıran projede emeği geçenlere teşekkür etti.