Gündem Camideki halıları çalamadan yakalandılar

Camideki halıları çalamadan yakalandılar

18.07.2008 - 19:01 | Son Güncellenme:

KONYA’nın Ereğli İlçesi’ne bağlı Belkaya Beldesi’nde Merkez Camisi’ndeki 12 el dokuması antika halı ile 1 el dokuması yeni halıyı çalmayı planlayan 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Camideki halıları çalamadan yakalandılar

Olay dün saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Beldede, içerisinde 3 kişi bulunan 06 ZJT 71 plakalı otomobilin sürekli tur attığını gören vatandaşlar durumu Jandarmaya bildirdi. Belkaya Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler, ihbar edilen otomobili Merkez Camisi'nin yakınlarında durdurdu. Otomobil içindeki Hasan Tosun (36), Ahmet Temel (26) ve Ömer Okatan’ın (33) kimliklerini kontrol etti. Jandarma ekipleri, Aksaray’da antika ve halı kilim magazası sahibi Hasan Tosun’un, 8 dolandırıcılık ve sahtekarlık, 3 hırsızlık, 8 yankesicilik ve 1 de yağma suçundan dosyasının olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Durumdan şüphelenen jandarma ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada Merkez Camisi’ne ait 12 el dokuması antika halı ile 1 el dokuması yeni halının caminin bahçe duvarına çıkartılmış olduğunu fark etti. Jandarma, halıların Hasan Tosun, Ahmet Temel ve Ömer Okatan tarafından çıkartıldığını belirleyen jandarma zanlıları gözaltına aldı. 3 zanlı yapılacak sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilecek.