Gündem Can dostların küpe bilmecesi

Can dostların küpe bilmecesi

30.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Belediyeler tarafından, sokaktaki köpeklerin muayene edilerek kısırlaştırıldığını belli etmek için takılan kulak küpelerinin internet ortamında istenilen belediye adının yazılarak vatandaşlara satışı yapılabiliyor.

Can dostların küpe bilmecesi

MELTEM GÜNEŞ/ ANKARA- Yetkililer ise söz konusu satışların, bilinçsiz uygulamaların hayvan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Mustafa Şener, zaman zaman sahada sahte küpelerle karşılaştıklarını söyleyerek, “Küpe satışları bakanlık koordinesinde olmalı. Geçen sene kulakları küpeli 25 köpek, ölü olarak bulunmuştu. Küpeyi sorgulattığımızda HAYBİS’e kayıtlı değil. Hayvanın kulağında küpe olması, bunu belediyelerin yaptığı anlamına gelmiyor. Ayrıca o küpe deforme olup düştüğünde kısır olmadığını varsayıp, yakalayıp, tekrar hayvanı açmış oluyorum” diye konuştu. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Avukat İpek Yılmaz da, “Kısırlaştırılması yapılmamış bir hayvana bu küpelerden takılırsa bu bir suçtur. Kısır olmayan hayvanı kısırmış gibi gösterir, bu sebeple o hayvan oradan alınmayacak ve üreme çoğalacak” dedi.