Gündem ‘Canımız bir kez daha yandı’

‘Canımız bir kez daha yandı’

06.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 yıl 4 ay ceza alan fırıncıya 6 yıl 8 ay ceza verildi. İlk yargılamada beraat eden polis memuru 7 ay 15 gün ceza aldı ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı...

‘Canımız bir  kez daha yandı’

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin iki sanığın yargılandığı davada mahkeme Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeni kararını açıkladı.

Daha önce ‘basit yaralama’dan 3 yıl 4 ay hapis cezası alan fırıncı Ebubekir Harlar, bu kez ‘kasten yaralamadan ölüme neden olmak’ suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk yargılamada beraat eden polis memuru Hüseyin Engin de ‘kasten basit yaralamadan’ 7 ay 15 gün hapis cezası aldı, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkemede sözleri sorulan Harlar, Yargıtay’ın bozma kararını kabul etmediğini belirterek, “Daha önceki kararın verilmesini istiyorum. Kararı mahkemenize bırakıyorum. Beraatımı istiyorum. Suçsuz olduğumu biliyorum” dedi. Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu sanık Harlar’a ‘kasten yaralanmadan ölüme neden olma’ suçundan 6 yıl 8 ay, polis memuru Engin’e ise ‘kasten basit yaralama’ suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme Engin hakkındaki kararda hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Yargıtay, sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan’a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut’a verilen 10 yıl hapis cezası ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever’in 6’şar yıl 8’er ay hapis cezalarını onamıştı.

Mahkeme sonrası konuşan anne Emel Korkmaz, “Tekrar Kayseri’ye geldik. Bu acımız hep var. Canımız bir kere daha yandı” dedi. Baba Şahap Korkmaz da “Adaletin düzgün işlemediği, katillerin korunduğu ve sahip çıkıldığını gördük. Bu insanlara sahip çıkıyorlar” dedi.