Gündem Cankurtaran’ın sembolü Erol Taş Kahvehanesi kapandı

Cankurtaran’ın sembolü Erol Taş Kahvehanesi kapandı

08.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Sineması’nın iyi yürekli kötü karakteri olarak hafızalara kazınan, 1998’de kaybettiğimiz oyuncu Erol Taş’ın, İstanbul’un Cankurtaran semtindeki otantik kahvehanesi zamana yenildi.

Cankurtaran’ın sembolü Erol Taş Kahvehanesi kapandı

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul  - Erol Taş Kahvesi’nin bir otel zincirinin markası olacağı öğrenildi. Sanatçının ardından akrabaları tarafından yine kahvehane olarak işletilen mekan, 2010’a kadar işlevini korudu. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün malı olan tek katlı ahşap binanın altındaki Erol Taş Kahvehanesi, kısa bir süre kültür merkezi olarak hizmet verse de altı yıldır işletilmiyor. Erol Taş’ın yeğeni ve 21 yıldır Cankurtaran Muhtarı olan Nevin Taş “Amcam 1950’lerde Ağrı’dan gelerek yerleştiği Cankurtaran’ın gerçek bir sakini ve koruyucusu olmuştu. Filmlerdeki babacan tavrını semtte de sergiledi. Kaderine terk edilen kahvehane binasının otel olacağını öğrendik. Oysa kültür merkezi olmasını çok isterdim” dedi.

Haberin Devamı

Erol Taş’ın diğer yeğeni Volkan Taş da kahvehaneyi canlandırmayı çok istediğini ama çaresiz kaldığını belirtti.

Cankurtaran’ın sembolü Erol Taş Kahvehanesi kapandı

Özel bir oyuncuydu

1998’de kaybettiğimiz Erol Taş, Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez oyuncusuydu. 50’den fazla filmde önemli roller üstlenmişti. 1993’de Altın Koza Film Festivali’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan Erol Taş, 1950’lerden itibaren kahvehane işletmişti. Tatlı diliyle Erol Taş Kahvehanesi markasını yaratmıştı.