Gündem Canlı yayında özür diledi

Canlı yayında özür diledi

25.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Fehmi Kaya’nın otistik çocukların beyinlerinde inanç alanı olmadığı için ateist oldukları açıklamasına tepkiler sürerken, bir televizyon programına katılan Kaya özür diledi.

Canlı yayında özür diledi

Otistik çocuklara dikkat çekmek için yapılan toplantıda, yurtdışında yapılan bazı araştırmaların sonuçlarını aktardığını ve tepki gördüğünü dile getiren Kaya, tepki gören açıklamanın kendisinin şahsi fikri olmadığının altını çizdi.
Canlı yayında özür dileyen Fehmi Kaya, şunları söyledi: “Otistik çocukların problemlerine dikkat çekmek ve toplumun bakış açısını otistiklere çevirmek için bir toplantı yaptık. O toplantıda otistik çocuklarımızın sorunlarını dile getirirken sorunun çok katmerli olduğunu belirtmek için yurt dışında yapılan araştırmalara işaret ettim. Bu benim kendi görüşüm değil Ama bu sunduğum araştırmalar benim fikrim gibi aktarıldı mesele bundan ibaret. Bu noktada otistik çocuğu olan ailelerden gerçekten özür diliyorum” dedi.
Bu arada Kaya’nın sözlerine tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Ben böyle hiçbir bilimsel temele dayanmayan bir cümlenin ve iddianın iki gün toplumumuz nezdinde tartışılmasını dahi özellikle otistik engelli kardeşlerimize haksızlık olarak değerlendiririm” dedi.

Yazarlar