Gündem Çarkın dosyası için görevsizlik

Çarkın dosyası için görevsizlik

21.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Susurluk hükümlüsü, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın ifadeleri doğrultusunda faili meçhul cinayetlerle ilgili başlattığı soruşturmayı, eski özel harekat polislerinin suçlandığı suç örgütünün Ankara’da kurulduğu gerekçesiyle görevsizlik kararıyla özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne gönderdi

Çarkın dosyası için görevsizlik

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmayı bundan sonra özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, tek elden yürütecek.
Susurluk davasından 4 yıl hapse mahkum edilen, Kazlıçeşme’de yapılan Nevruz kutlamalarına katılmasıyla dikkatleri çeken Çarkın, gazetelere yaptığı açıklamalarında, “terörle mücadele” adı altında bir çok cinayet işlediklerini, bir çok insana işkence yaptıklarını, JİTEM’in de bir çok katliama imza attığını öne sürmüştü.
Bu kapsamda eski DYP Genel Başkanı, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin gibi isimlerin dinlenmesi gerektiğini de belirten Çarkın’ın bu açıklamaları üzerine özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği harekete geçmişti.
Çarkın, mart ayında gözaltına alındıktan sonra Savcı Hakan Karaali’ye ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan Çarkın, daha sonra Ankara’da işlenen 4 faili meçhul cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tekrar gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
Çarkın, ifadelerinde, 1990’lı yıllarda avukat Yusuf Ekinci, eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan ile 1994 yılında öldürülen ANAP milletvekili Alparslan Pehlivanlı’nın katil zanlılarından Hacı Vural’ın ağabeyi ANAP Keskin İlçe Başkanı olan Metin Vural’ın da, özel harekatçılar tarafından öldürüldüğünü itiraf etmişti.