Gündem Çatılarda bile el bombası

Çatılarda bile el bombası

07.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bölgede elektrikler kesilirken, yakında oturan vatandaşlara, evlerinden uzaklaşmaları için anons yapıldı. Afyon Milletvekili olan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu hemen bölgeye geldi.

Çatılarda bile el bombası


Yangın söndürme çalışmaları sürerken, 3500’ü aşkın kişinin yaşadığı Kışlacık, Kalecik yolu ve Kocatepe bölgeleri ile Ataköy mevkiinde tarlalarda, evlerde, köylerde etrafa saçılmış el bombaları bulundu. El bombalarının yanı sıra anti personel mayınları (basınca duyarlı), tank mermileri mühimmat deposundan yaklaşık 2.5 km uzaklığa kadar yayıldı. 200 kg ağırlığındaki bir parça, bir arabanın üzerine düştü. Yetkililer, mühimmatlar konusunda vatandaşları uyardı. Çevreye saçılan mühimmatın imhası için yetkililer çevreyi dolaşmaya başladı.
Bunun üzerine çevre illerden bomba imha uzmanları talep edildi. Uzmanlar ve dedektör köpekler başta Ankara olmak üzere çevre illerden Afyon’a gönderildi. Vali Balkanlıoğlu da vatandaşları mühimmatlara dokunmamaları konusunda sıkça uyardı.
Org. Kıvrıkoğlu ise yangının kontrol alınmaya başladığı saatlerden itibaren kışladaki düzeni sağlamak için çalıştı. Yangın kontrol altına alındıktan sonra yapılan içtima ise endişeli bir bekleyişi başlattı. İçtima sonunda, olay sırasında depoda görevli olan 3’ü rütbeli 30 askerin kayıp olduğu anlaşıldı.