Gündem Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı kedidili tiramisu

Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı kedidili tiramisu

27.04.2018 - 13:36 | Son Güncellenme:

Tiramisu, İtalyan mutfağına ait bir tatlı çeşididir. Son zamanlarda ülkemizde de tanınarak popüler hale gelmiştir. Hafif ve çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Çay ve kahvelerin yanında tek başına bile servisi yeterli olan bir lezzettir. Hafif olması sebebiyle rahatlıkla yenilebilir bir lezzettir.

Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı kedidili tiramisu

Orijinal tiramisuda mascarpone ve krema karışımı kullanılır. Vereceğimiz tarif orijinaline yakın bir lezzette ve her evde kolaylıkla yapılabilecek bir tariftir. Sütle yapılması sebebiyle çok hafif bir tatlıdır. Birkaç dilim bile yenilse rahatsızlık vermez. Beş çaylarında, akşam oturmalarında misafire ikram edilebilecek oldukça lezzetli bir tatlıdır. Yapımı da oldukça kolaydır.

Haberin Devamı

Kedidili tiramisu için gerekli malzemeler

· 1 paket kedidili bisküvi

· 1 paket (200 gram) labne peynir

Kreması için

· 3 su bardağı süt

· 2 yemek kaşığı dolusu un

· 1 su bardağı toz şeker

· 1 yemek kaşığı nişasta

· 1 paket vanilya

· 1 yumurtanın sarısı

Islatmak için

· 1 yemek kaşığı nescafe

· 1 su bardağı su

· 2 tatlı kaşığı toz şeker

Kedidili tiramisu yapılışı

Öncelikle krema hazırlanır. Kremayı hazırlarken süt, şeker, yumurta, nişasta ve un bir tencerede koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Daha sonra altı kapatılıp vanilya eklenir ve tekrar karıştırılır. İlk sıcağı geçip biraz soğumaya başlayınca labne peyniri de eklenir ve karıştırılır. Ayrı bir kapta kedidilini ıslatmak için 1 yemek kaşığı nescafe, 1 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı toz şeker karıştırılır. Daha sonra baton kek kalıbının içine streç film serilir (kek kalıbı yoksa kare borcam da kullanılabilir).

Haberin Devamı

Streç filmi serdikten sonra hazırlanmış olan krema bir kat yayılır. Krema üzerine kedidili bisküvileri kahveli karışıma batırılarak koyulur. Onun üstüne tekrar krema sürülür ve tekrar aynı şekilde bisküviler ıslatılarak kremanın üstüne dizilir. En son kalan muhallebi de sürülür ve streç film ile sarılır. Daha sonra buzdolabına koyularak birkaç saat dinlenmesini beklenir (1 gün bekleyince daha lezzetli olur). Dolaptan çıkartılan tiramisunun üzerindeki streç film açılır. Uygun bir tabağa ters çevrilerek çıkartılır. Üstüne bolca kakao serpilir. Dilimlenerek servis edilebilir.