Gündem Caz festivaline denize nazır açılış

Caz festivaline denize nazır açılış

03.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İKSV tarafından 22. kez düzenlenen İstanbul Caz Festivali, önceki gün Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ve FOURinthePOCKET konseriyle başladı

Caz festivaline denize nazır açılış

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin 21’incisi dün akşam Yeniköy’de deniz kenarında bulunan Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ve FOURinthePOCKET konseriyle başladı. İstanbul Caz Festivali’nin direktörü Pelin Opçin’in sunuculuğunu üstlendiği kısa bir törenle festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara İKSV Genel Müdürü Görgün Taner tarafından teşekkür plaketleri verilmesiyle başlayan gece, FOURinthePOCKET konseriyle devam etti.

Cazın huzuru, çimlerin tadı
İstanbullu caz dinleyicilerinin son bir yıldır Babylon’dan Nardis’e çok sayıda yerde verdiği genelde geç saatlerde başlayıp sabaha dek süren konserleriyle tanıdığı FOURinthePOCKET festivale özel bir repertuVar seslendirdi. Vokalde Elif Çağlar, klavyede Çağrı Sertel, basgitarda Alp Ersönmez, davulda Mert Önal ve saksofonda Toygun Sözen’den oluşan FOURinthePOCKET, festivale geçmiş yıllarda konuk olmuş birçok sanatçının eserlerinden ve yepyeni şarkılarını seslendirdi. Vokalist Elif Çağlar şarkıları ve festivale konuk olan isimleri yıl yıl saydı. Elif Çağlar, “2012’de festivale konuk olan Erykah Badu’nun parçası, 2013’te konuk olan Alicia Keys’in şarkısı” diyerek şarkıları sunarken yıl 2014’e geldiğinde FOURinthePOCKET’in ilk albümlerini çıkaracaklarının müjdesni verdi ve kendilerine ait bir parçayı seslendirdi.

200’ü aşkın konser olacak
Bu sırada çoğunlukla dans ederek müziğe eşlik eden izleyicilerin bir kısmı da çimlere uzanmış ayakkabılarını çıkarmış müziğin tadını çıkarıyorlardı. Festival bu eğlenceli açılışın ardından, 16 Temmuz tarihine kadar 13 farklı mekânda, aralarında Hugh Laurie, Katie Melua, Chick Corea, Stanley Clarke, Richard Bona ve Brad Mehldau gibi ustaların yanı sıra CÈcile Mclorin Salvant ve Kellylee Evans gibi uluslararası cazın yükselen isimlerinin de yer alacağı 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. Festival, ilk haftasında ülkemizin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan, besteci, yazar, müzisyen Zülfü Livaneli’nin, Mevlana Celaleddin Rumi’nin İngilizce şiirleri üzerine bestelediği yeni eseri “Rumi Suite-The Eternal Day”in Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak. Festival ayrıca bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “Parklarda Caz” etkinliği ile de cazın sihrini şehrin parklarına taşıyacak.

Haberin Devamı

Twitter Sezyum’a emanet

21. İstanbul Caz Festivali, 16 gün boyunca Twitter hesabını Kaan Sezyum’a emanet edecek. Kaan Sezyum, 16 gün boyunca festivale dair gözlem ve görüşlerini kendine has üslubuyla festivalin twitter.com/istanbulcazfest adresindeki Twitter hesabından paylaşacak. Fotoğrafçı Muhsin Akgün de 21. İstanbul Caz Festivali konserlerini, provalarını, sahne arkasını, mutfağını ve önemli anlarını, önümüzdeki 16 gün boyunca festivalin instagram.com/istanbulcazfestivali adresindeki Instagram hesabından takipçilerle paylaşacak.