Gündem CEM’DEN ACI HABER

CEM’DEN ACI HABER

12.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’daki 5.6’lık depremde yıkılan Bayram Oteli’nin enkazında kalan ve günler sonra cep telefonu sinyali tespit edilen DHA muhabirlerinden kötü haber geldi. Cem Emir’in cansız bedenine ulaşan ekipler, Sebahattin Yılmaz’ı sağ kurtarmak için çalışıyor

CEM’DEN ACI HABER

Van’ı vuran 5.6 şiddetindeki depremde çöken 5 katlı Bayram Oteli’nin enkazında kalan Doğan Haber Ajansı muhabirlerinden Cem Emir’in cesedine ulaşıldı. Emir’in cansız bedeni depremin üçüncü gününde dün saat 22.40’ta çıkarıldı, otelin enkazında kalan diğer DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz’a ise henüz ulaşılamadı.DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile DHA Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, 23 Ekim’deki 7.2’lik depremde hasar gördüğü gizlenerek faaliyetini sürdüren, geçen çarşamba gecesi meydana gelen 5.6’lık depremde de yerle bir olan Bayram Oteli’nin enkazı altında kaldı.
Depremin ardından enkaz başında 49 saat 13 dakika gözlerini kırpmadan umutla bekleyen Yılmaz ve Emir’in meslektaşları ile yakınları Cem’in cansız bedeni enkazdan çıkarılırken gözyaşlarına boğuldu.

Depreme yakalandılar
Yılmaz ile Emir, çarşamba günü gün boyu deprem bölgesinde bakanların temaslarını ve diğer gelişmeleri izleyip haberlerini geçti. Yılmaz ve Emir, saat 20.30 sıralarında günün son haber ve görüntülerini DHA merkezine geçmek için diğer basın mensuplarının ve bölgeye yardıma gelen ekiplerin de kaldığı Bayram Oteli’ne geçti. Otelin lobisinde cihazlarını kurdu, haber ve görüntüleri merkeze ulaştırıp teyit aldı. Dışarıya yemeğe gitmeden önce cihazlarını üçüncü kattaki odalarına bırakmak için lobiden ayrılıp yukarı çıkan Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir, kısa süre sonra 5.6’lık depreme yakalandı.

Enkazda can pazarı
Saatler 21.23’ü gösterirken büyük bir gürültüyle bina sallanmaya başladı, ardından da koca otel çöktü. DHA muhabirleri Yılmaz ve Emir de binadaki onlarca kişiyle enkaz altında kaldı.
Çalışmalar aralıksız sürerken, cuma günü öğlen saatlerinde ise herkesi umutlandıran bir gelişme oldu. GSM şirketinin yaptığı araştırmada enkazdaki Emir’in deprem sonrası hiç sinyal alınamayan cep telefonuna 13.38’de bir SMS ulaştı. Cem Emir’in cep telefonunun saat 13.59’da 16 saniye ve saat 14.07’de ise 7 saniye açıldığı tespit edildi. Umutlu bekleyiş dün akşam saat 22.40’ta hüsranla sona erdi. Kurtarma ekipleri Emir’in cansız bedeniyle karşılaştı. Sebahattin Yılmaz’a ulaşmak için çalışmalar ise aralıksız sürüyor.


EVİ AYAKTA KALDI


DHA Van muhabiri Sebahattin Yılmaz, Van’da Doğukent Sitesi A Blok 2. katta kalıyor. 23 Ekim’deki 7.2 şiddetindeki deprem sırasında Doğukent Sitesi ciddi ölçüde hasar gördü. Uzmanların oturulamaz tespiti üzerine site, tamamen boşaltıldı. Sebahattin Yılmaz da eşi ile kızını Erzurum’daki yakın akrabalarının yanına gönderdi. Kendisi de güvenli olduğu için Bayram Oteli’ne yerleşti. Van’daki 5.6 şiddetindeki ikinci depremde Yılmaz’ın Doğukent Sitesi’ndeki apartmanı ayakta kaldı. Sebahattin Yılmaz ise “oturulabilir” tespiti yapılan Bayram Oteli’nin enkazı altında kaldı. n AYDIN HASAN Van