Gündem Cemevine haciz ayıbı!

Cemevine haciz ayıbı!

11.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sultanbeyli Cemevi’ne 2007’de düzenlediği konserde ses sistemi kuran firma yasal faiziyle birlikte 33 bin TL olan borcunu tahsil edemediği için haciz gönderdi. Cemevinin masa, sandalye ve televizyon gibi eşyalarına el konuldu

Cemevine haciz ayıbı


Bazı ilçe belediyeler tarafından “ibadethane” statüsüne alınan cemevlerinden birine haciz geldi. Sultanbeyli Cemevi’ne 2007’de İnönü Stadı’ndaki yardım konserinin ses sistemini sağlayan firma tarafından haciz yapıldı. Cemevinin tüm masa ve sandalyeleri, çamaşır makinesi, televizyonu ve klimalarına el kondu.
Sultanbeyli’de yaşayan yaklaşık 20 bin Alevi vatandaşın ibadethane ihtiyacını karşılamak için Yavuz Selim Mahallesi’nde Mayıs 2002’de yapımına başlanan cemevi çok tartışılmıştı. Hiç maddi yardım alamadıkları için cemevini kendileri tamamlamak zorunda olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sultanbeyli Şubesi, 2007’de yarım kalan inşaat için bir konser düzenledi. İnönü Stadı’nda düzenlenen konserin biletleri 10 TL’den satılırken Sabahat Akkiraz, Arif Sağ ve Grup Yorum ücretsiz sahne almıştı. Yaklaşık 15 bin bilet satılırken stadyum ücreti ve masraflar çıktıktan sonra cemevine çok az gelir kalmıştı. PSAKD Sultanbeyli Şubesi, konserin ses düzeneğini sağlayan Baysal Elektronik firmasına 10 bin TL borçlandı. 8 yıl sonra borcu yasal faizi olan 33 bin TL ile tahsil etmeye gelen firma cemevine haciz uygularken PSAKD üyeleri CHP milletvekillerinin sözü üzerine borcu unuttuklarını iddia etti.
‘Küçük düşürüldük’
PSAKD üyesi Sadegül Çavuş, “Firmanın parasını o dönem CHP milletvekili olan Ali Rıza Gülçiçek ve Yılmaz Ateş ödeyeceklerini söyledi. Biz de borcu unuttuk. Söz vermelerine rağmen ödemediler ve bizi küçük düşürdüler. Şimdi ulaştık ve hatırlamadıklarını söylediler” dedi.

Haberin Devamı

Konuşulan cemevi

Sultanbeyli’nin Yavuz Selim Mahallesi’ndeki cemevinin yapımına 2002’te Aleviler kendi imkanlarıyla başladı. Toplanan yardımlarla bitirilen cemevinin yapımı yıllar sürdü. Belediye’nin kaçak olduğu için yıkmak istediği cemevine İSKİ su vermedi. El değiştiren Sultanbeyli Belediyesi, Haziran 2014’te cemevini ibadethane olarak tanıdı.