Gündem Cemil Tugay'dan 31 Mart değerlendirmesi

Cemil Tugay'dan 31 Mart değerlendirmesi

01.04.2024 - 15:16 | Son Güncellenme:

Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay açıklamalarda bulundu.

Cemil Tugaydan 31 Mart değerlendirmesi

Yurt genelinde yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve parti üyeleri katıldı. İzmir'de hem Türkiye'nin pek çok yerinde gurur veren, umut aşılayan bir sonuç elde ettiklerini dile getiren Tugay, "Resmi olmayan sonuçlara göre 14 büyükşehiri, 20 tane ili, 337 tane ilçeyi ve 48 beldeyi kazandık. CHP Türkiye'de toplamda 420 belediyeyi kazanmış durumda. Bu görevleri ne kadar istediğimizi halka anlatmaya çalıştık. Başarılı olmak için çok çalışmaya hazır olduğumuzu anlatmak için çaba gösterdik. Beklemediğimiz bir sonuç olur mu diye endişe içindeydik. İzmir'den her zaman emin oldum. İzmir'de neyi temsil ettiğimizi biliyoruz. İzmir, cumhuriyetin, Atatürk ilkelerine bağlı insanların kalesi olduğu için çağdaş yaşamı, laikliği benimsediği için sosyal adaleti istediği için her zaman kendisini temsil etmeye en yakın parti olarak CHP'yi desteklemiştir. Bundan vazgeçmeyeceğini biliyorduk. Dünkü sonuçtan emindim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'HAYALİMİZ TÜM İLÇELERİ KAZANMAKTI'

Hayallerinin tüm ilçeleri kazanmak olduğunu belirten Tugay, "Sadece 2 tane ilçeyi küçük farklarla kaybettik. Halkımız, 30 ilçede büyükşehir belediyesine en fazla oyu yine bana verdi. Bu aynı zamanda beklentinin ifadesidir. Bana inandıklarının ifadesidir. Onun için minnettarım, bana verdikleri görevin anlamını biliyorum. Bu görevin gereğini yerine getireceğim. Bu görevleri tek başımıza yapmıyoruz. Arkamızda her zaman dev bir ordu gibi duran parti örgütümüz ve halkımızla yapıyoruz. Hizmette adaletimizin olacağını defalarca dile getirdim. Bugün itibariyle nereden, ne kadar oy aldığımızın bir önemi yok. Esas olan önümüzdeki dönem şehrimize vereceğimiz hizmetlerdir ve insanların bize verdiği bu sorumluluğun neleri kapsadığını biliyorum" açıklamalarında bulundu.

'BUGÜNDEN SONRA TÜRKİYE BAŞKA BİR ÜLKEDİR, UMUTLA DOLU BİR ÜLKEDİR'

Sabah Karşıyaka'da, öğlen Alsancak'ta insanların arasında yürüdüğünü dile getiren Tugay, "Bir süredir kaybedilmiş olan umudu ve mutluluğu insanların yüzünde gördük. Bize dokunuşları, sarılışları çok farklıydı. Bunlar çok özel şeyler, anlamları ve yüklediği sorumluluklar çok büyük. Türkiye çok büyük ve güzel bir ülke. Milletimiz çok iyi şeyleri hak ediyor. Üzerimize düşen şey çalışmak, ilkelerimizden ödün vermemek. Dürüstlüğümüze bir gram leke sürdürmemek. İzmir ile 30 ilçesi, Türkiye'nin dört bir köşesi böyle bir belediye hizmeti dönemi görecek" dedi. Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugünden sonra Türkiye başka bir ülkedir, umutla dolu bir ülkedir. Gençlerimizin bu umuda ihtiyacı olduğunun farkındayız. O nedenle çok çalışacağız, bizden beklenen sorumluluğu yerine getireceğiz. 1 Nisan'ın güzel günlerin başlangıcı olduğuna yürekten inanıyorum."

Haberin Devamı

'OY HESAPLARINI BİR KENARA BIRAKTIK'

İzmir'de bazı ilçelerde oyların düşmesiyle ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Tugay, "Oy oranlarından çıkarmamız gereken sonuçlar varsa 'Acaba mesaj mı veriliyor?' diye düşünmemiz gerekiyor. Neticede arkadaşlarımız görevlerine devam edecekler. Oradaki farklı adaylaşmaların getirdiği sonuçlar olarak görüyorum. Bundan sonra seçimi geride bıraktık, önümüzdeki dönem sadece hizmet etme düşüncesiyle bakacağız. Oy hesaplarını bir kenara bıraktık" dedi.

Haberin Devamı

Seçime ittifaksız girildiği halde oy oranlarının yükselmesi ve Kiraz'da belediye başkanlığının kazanılmasıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Tugay, "İlçe adaylarımız çok çalıştı. Kiraz'da da yeni dönem başkanı olacak Nasuh Coşkun emek harcadı" ifadelerini kullandı.

'HALKIMIZLA TEKRAR KENETLENDİK'

Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin genelinde 2 şeyden bahsedebiliriz. Birincisi mevcut iktidardan, yönetim şeklinden rahatsızlık var. İnsanlar adaletsizliğe uğradığını, Türkiye'nin kötüye gittiğini, refahın düştüğünü, işsizliğin arttığını görüyorlar. Emeklilerin, çiftçilerin durumu ortada, bundan memnuniyetsizlik var. Diğer taraftan muhalefet partilerinin hepsi küçüldü ama CHP büyük bir oy artışıyla birinci parti oldu. Bu değişim hareketinden sonra CHP'nin sadece kadrosu değil, söylemleriyle de halka ulaştığını gösteriyor. Bunun bütün Türkiye'de olduğunu unutmamak lazım. Partimizin ülkemizi içinde bulunduğu bataklıktan çıkaracağına inanıyorum. Genel başkanımızın önderliğinde herkes inanarak mücadele etti. Bunu 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra yaşamak bizim için çok önemli. Halkımızla tekrar kenetlendik. Bundan sonra iyi belediye başkanlığı yapacağım. Milletvekillerimiz, partimiz de daha çok çalışacak. Yürekten inanıyoruz, genel seçimde iktidarı alacağız ve Türkiye'deki insanların hak ettiği yönetimi gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı

Cemil Tugaydan 31 Mart değerlendirmesi

'BUGÜN 1 NİSAN CHP'NİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜNÜN İLK GÜNÜDÜR'

Çok güzel bir sabaha uyandıklarını dile getiren Aslanoğlu ise "14 Mayıs'tan sonra umudunu yitiren gençler bu sabaha umutla gözlerini açtılar. Dünden beri gelen tüm telefonlarda vatandaşlardan o kadar güzel duygular bize akıyor ki bu duyguları vatandaşa yaşatan Genel Başkanımız Özgür Özel'e, genel başkan yardımcılarımız, parti yöneticilerimizin emekçilerimizin hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra iktidar her sabah güne hangi gün gideceğini düşünerek uyanacak. Bu dönem boyunca partiyi, partinin emekçilerini, partili kimliğini hep üst planda tutan adayımız oldu. İlk günden bu yana partili arkadaşlarıyla birlikte mücadele etmenin değerini bildi. Aynı zamanda CHP'li kimliğini vatandaşlara yaşattı. Bizi de yoldaşı olmaktan gurur duyduğumuz Cemil Başkanımızı tebrik ediyoruz. İzmir'e çok yakışacaksınız. Oyların sadece İzmir'de değil, Türkiye'de ciddi şekilde arttığını, vatandaşın AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın yönetiminin bir an önce bitmesini arzu ettiğini düşünüyoruz. Bugün 1 Nisan CHP'nin iktidara yürüyüşünün ilk günüdür" diye konuştu.

Yazarlar