Gündem Cerablus’un dert babası

Cerablus’un dert babası

03.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cerablus ile telefon bağlantısı sağlayan Muhtar Küçükaslan, acil ihtiyaçları kente ulaştırıyor, yaralı ve hastaları sağlık kuruluşlarına teslim ediyor

Cerablus’un dert babası

Cerablus’un IŞİD’ten alınması sırasında verdiği istihbari bilgilerle harekâtı yürüten komuta kademesinin işini kolaylaştıran, sonrasında yardım harekâtına büyük destek veren Karkamış Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Küçükaslan, Cerablusluların yardım meleği oldu.
Cerablus’un alınması sırasında sınır köylerindeki muhtarlarla bir araya gelerek IŞİD’in etkili nokta operasyonların vurulmasında büyük katkı sağlayan Küçükaslan, IŞİD’in bölgede büyük tahribatlar yaptığını ve halka büyük zarar verdiğini söyledi. Küçükaslan, Cerablus’ta yaşananları ve bugünkü durumu Milliyet’e şöyle aktardı:
“Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız, geç kalmış bir hareketi yerinde başlattı. Operasyona Kıvırcık köyünden başlandı. Bu da bize şeref verdi. Biz akrabalarımızla muhtarlar olarak birlik olduk. Cerablus’taki akrabalarımız bizi aradı, IŞİD’in bulundukları yerler konsunda koordinatları verdiler. IŞİD’in olduğu yerleri söylediler. Dünyada ilk, Türkiye’de bir ilk yaşandı. 1,5 saatte Cerablus’u aldık. Köyümüzün karşısındaki Keklice köyünde ise çatışma 1 saat sürdü” dedi. Cerablus’un alınmasından sonra kentte ve köylerde yaşayanlarla irtibata geçtiklerini aktaran Küçükaslan, “Karşı taraftan, elektrik olmadığını, su ihtiyaçlarının bulunduğunu, yiyecek bulamadıklarını söylediler. IŞİD halkın evlerini talan etmiş, yataklarına kadar almış. Cerablus’tan kaçarlarken bazı kadın ve çocukları da beraberinde götürmüş”
Cerablus ve çevresinin mayınlardan arındırılması ve kentin güvenliğinin tam olarak sağlanması sonrası halkın, ihtiyaçları konusunda kendisini aradığını, Cerablus ve köylerinden her gün onlarca yardım telefonu aldığını ifade eden Küçükaslan, “Gıdanın yanı sıra su ve elektrik istiyorlar. En fazla kendilerine un gönderilmesini istiyorlar. ‘Allah Erdoğan’dan razı olsun, bizi huzura kavuşturdu’ diyorlar.