Gündem Çete elebaşının ‘vasi avukatı’na çete gözaltısı

Çete elebaşının ‘vasi avukatı’na çete gözaltısı

03.05.2019 - 17:46 | Son Güncellenme:

Sarallar çetesinin 18 mensubu İstanbul Barosuna bağlı bir avukatla birlikte yakalanıp gözaltına alındı.

Çete elebaşının ‘vasi avukatı’na çete gözaltısı

Kamuoyunda Sarallar çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün elebaşlarından olan ve 7 ayrı cinayet suçundan aranırken 2 yıl önce Trabzon’da bir yayla evinde yakalanıp cezaevine konan Ümit Saral’ın 19 adamı İstanbul Organize polisince 7 ilde düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı. Çok sayıda çek senet ve 3 silahla birlikte gözaltına alınan 19 çete şüphelisi arasında, halen cezaevinde bulunan çete elebaşına vasilik yapıp dışarıdaki işlerini takip ettiği belirlenen İstanbul Barosu Avukatlarından Tolgan Çeken’de bulunuyor.

Haberin Devamı

Çete elebaşının ‘vasi avukatı’na çete gözaltısı

7 AYRI CİNAYETİN SANIĞI

İstanbul Güngören ve Bahçelievler civarında, kurduğu çeteyle haraçtan tahsilata, silah kaçakçılığından uyuşturucu kaçakçılığına kadar bir çok suça karışan ve eski ortakları Şirinler çetesiyle girdiği çatışmada bir çok silahlı saldırı ve 7 ayrı cinayetin talimatını verdiği gerekçesiyle İstanbul Organize polisince aranırken Haziran 2017’de Trabzon Çaykara’da bir yayla evinde yakalanıp cezaevine konan Sarallar çetesi elebaşlarından Ümit Saral’ın, avukatı aracılığıyla dışarıda bulunan çetesini yönetip yönlendirdiği ve bir çok işadamına musallat olduğunu tespit eden İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çete içerisinde yer alan şahısların kimliklerini tek tek tespit edip teknik ve fiziki takip yaptı.

Haberin Devamı

16 MAĞDUR İŞ ADAMI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak çete mensupları tarafından tehdit edilip darp edildikleri şikayetin de bulunan işadamlarının suç duyurusuyla başlatılan soruşturmada, 16 ayrı mağdur işadamı tespit eden Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kimliklerini belirlediği 19 çete mensubuna yönelik olarak bu gün sabah saatlerinde İstanbul merkez olmak üzere Ankara, İzmir, Trabzon, Rize, Mersi ve Bolu illerinde operasyonlar düzenledi.

Çete elebaşının ‘vasi avukatı’na çete gözaltısı

YAĞMA, TALAN, TEHDİT, YARALAMA…

Yağma, tehdit, silahla yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlamalarıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, 3 silah ve çok sayıda çek ve senetle ele geçirilen çete mensuplarından birisinin İstanbul Barosu Avukatlarından Tolga Çekenolduğu öğrenildi. Yapılan soruşturmada Avukat Çeken’in çete elebaşı Ümüt Saral’ın dışarıda bulunan işlerini takip eden ve çete mensuplarıyla arasındaki bağı kuran şahıs olduğu tespit edildi.

VASİ, AVUKAT, KÖPRÜ

Avukatlık Bürosunda gözaltına alınarak emniyete götürülen ve aynı zamanda Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan çete elebaşının avukatı da olduğu öğrenilen Avukat Çeken’in, çete ile çete elebaşı arasındaki köprü vazifesinin yanı sıra, çete elebaşının “vasi”liğinide yaptığı ve dışarıdaki işlerini takip eden isim olduğu polis tarafından tespit edildi. 19 çete mensubunu emniyette sorguya alan polisin çeteye yönelik soruşturması devam ediyor.