Gündem Ceylan ‘ArtInternational’da

Ceylan ‘ArtInternational’da

10.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek uluslararası güncel sanat fuarı Artinternational, sanat dünyasının önemli galerilerinden Paul Kasmin Gallery’i bir kez daha İstanbul’da ağırlayacak.

Ceylan ‘ArtInternational’da

Galeri, ressam Taner Ceylan’ın ‘Golden Age/Altın Çağ’ serisinden son çalışması ‘Satyr II’yi sergileyecek. Eser böylece dünyada ilk kez bu fuarda sergilenmiş olacak. ‘Satyr II’, Yunan mitolojisindeki yeniden doğuş ve ikililik kavramlarını karşı karşıya getiriyor.

Haberin Devamı

Yarı keçi yarı insan, mitolojik bir varlık olan satirin, bu resimde insanın içindeki hayvana, hayvanın içindeki insana referans verdiğini belirten Ceylan, “Vahşi, genç kızları ve erkekleri kaçırıp tecavüz eden, her yeri yıkan yakan serseriler” olarak bilinen satir figürünün ‘Satyr II’de aksine, kırılgan ve düşünceli, kendi niteliklerine maruz kalmış ve kendi içine bakan bir karakter çizdiğini söylüyor: “Satir, hayvanı dizginlemiş ve böylece ortaya insan çıkmıştır. Resmin 20.yy başlarında çekilmiş, siyah beyaz bir fotoğraf üslubuyla yapılmış olması da tüm bu kurgusal masallığa olağandışı bir gerçekçilik katmaktadır” diyor Ceylan’ın çalıştığı Satyr II, Frieze New York Fuarı’nda sergilenenSatyr I’in devamı niteliğini taşıyor.