Gündem Ceylan’ın katili 8 ay sonra yakalandı

Ceylan’ın katili 8 ay sonra yakalandı

15.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 8 ay önce kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldürdükten sonra kaçan Erhan Timuroğlu Sancaktepe’de düzenlenen operasyonla yakalandı. Timuroğlu’nun yakalandığı evde üç silah ele geçirildi

Ceylan’ın katili  8 ay sonra  yakalandı

İstanbul’da Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine el bombalı saldırı sanığı Erhan Timuroğlu(38), 28 Şubat 2017 gecesi Ataşehir’de kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu (24) yatağında başından vurarak öldürdü. Olayın ardından her yerde aranan Erhan Timuroğlu, mayıs ayında bir iş adamından 200 bin dolar haraç almak için silahla ofisine giderek tehdit etmiş, direnen iş adamının evini ve iş yerini Kalaşnikof silahla taramıştı. ‘Kasten öldürme’ ve ‘uzun namlulu silahla iş yeri kurşunlama’ suçlarından aranan Timuroğlu, 260 gün sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Sancaktepe’de bir eve düzenlediği operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

Kendisi gibi poliste birden çok kaydı bulunan Canfırat Aditkili isimli bir kişiyle birlikte yakalanan Timuroğlu’nun kaldığı adreste yapılan aramada ise iki Kalaşnikof silah, bir ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ile sahte kimlikler ele geçirildi.

Kızı, oğlu tarafından öldürülen baba Adem Timuroğlu, “Erhan’ın yakalandığını biz de yeni duyduk. Bizim acımız bize yeter. Bu durumda ne diyeyim, benim gencecik kızım gitti. Kız gittikten sonra o yakalanmış, yakalanmamış, ölmüş çok ilgilenmiyorum. Acımız yeterince büyük, kendi acımızla uğraşıyoruz. Yakalanmasına tabii ki mutlu oldum. Hiç olmazsa başkalarının canını yakmaz” dedi.

Suç şebekesi takibinde bulundu

Polisin, yakalanmamak için cep telefonu bile kullanmadığı belirlenen Timuroğlu’nun izine bir suç çetesini takip ederken ulaştığı öğrenildi. Kadıköy ve civarında birçok suça karışan bir çeteyi takip altına alan Organize Şube ekipleri, bir alışveriş merkezinde buluşan çete üyelerinin arasında Timuroğlu’nu görünce takibi derinleştirip ikinci bir takip başlattı. Timuroğlu’nu takibe alan polis, Sancaktepe’deki evi tespit etti ve Timuroğlu’nu dün sabaha karşı operasyonla gözaltına aldı. Timuroğlu’yla birlikte ele geçirilen silahlardan ruhsatsız tabancanın Ceylan Timuroğlu cinayetinde, Kalaşnikof tüfeklerin ise iki ayrı iş yeri baskını ve silahlı çatışmada kullanıldıkları tespit edildi. Silahların kullanıldığı olayları, gözaltına alınıp getirildiği emniyette Timuroğlu’nun ağzından teyit eden polis, yeni bir saldırı planı hakkında Timuroğlu’ndan bilgi alamadı. Ancak Timuroğlu’nun hedefinin kız kardeşinin sevgilisi olduğu iddia edilen Bekir Teker olduğu değerlendiriliyor.

Haberin Devamı