Gündem CHP’den ombudsmana açlık grevi başvurusu

CHP’den ombudsmana açlık grevi başvurusu

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, tutuldukları Sincan Cezaevi’nde açlık grevlerini sürdüren öğretim üyesi Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça’nın durumuna bir çözüm bulunabilmesi amacıyla Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptığı başvuruda, Ombudsman Şeref Malkoç’u göreve çağırdı.

CHP’den ombudsmana açlık grevi başvurusu

‘Yaşamsal tehlike var’
Cihaner, Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptığı başvuruda, “Kamuoyuna mal olduğu üzere Selçuk Üniversitesi araştırma görevlisi iken KHK ile görevden alınan Nuriye Gülmen ile Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmeniyken KHK ile görevden alınan Semih Özakça, işlerine geri dönme taleplerine yanıt alamadıkları ve muhatap bulamadıkları için 9 Mart’ta açlık grevine başlamışlardır. 23 Haziran itibariye açlık grevlerinin 107’nci günündedirler” ifadesini kullandı. Başvuruda, şunlar kaydedildi:
“Ankara Tabip Odası’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, açlık grevinin geldiği aşama itibariyle yaşamsal tehlike doğurduğunu ve geri dönüşü olmayan bir yola girilmiştir. Yaşam hakkına saygı tüm hukuk sistemlerinin, kültürlerin ve inançların ortak değeridir. Bu bakımdan insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde uygun bir çözüm için Kamu Denetçiliği Kurumu’nu ve başdenetçiyi göreve çağırıyoruz.”

Haberin Devamı