Gündem CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim büyüyor! ‘Savaş ilanı olarak kabul ediyorum’

CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim büyüyor! ‘Savaş ilanı olarak kabul ediyorum’

20.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Partisine yönelik operasyon yapıldığını belirten İYİ Parti lideri Akşener, isim vermeden İmamoğlu’nu suçlayarak “Savaş ilanı kabul ediyorum” dedi. Akşener’e yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Dostlarımızı kışkırtıyorlar. Bazen haddini aşan cümleler kurabiliyorlar” açıklamasını yaptı.

CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim büyüyor ‘Savaş ilanı olarak kabul ediyorum’

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- “Tek başına seçim” kararının ardından İYİ Parti ile CHP arasında gizliden yaşanan gerilim, dün boyut atladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaretinde, İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, “kendisinin de bilgisi dahilinde CHP ile görüşmeler yaptığına” ilişkin sözlerine, sert cevap verdi. Bu görüşmelerden haberinin olmadığını söyleyen Akşener, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanının da bilgisi yok, neye göre yapılmış? İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkan’ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına... Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş ama bunlar CHP’den aday olacakmış... Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de DYP’de yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar.”

Haberin Devamı

Vural’dan tepki

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural da, Milliyet’e yaptığı açıklamada Özkan’ın İYİ Parti yöneticilerince yalanlanmasına karşın açıklamalarını sürdürmesine ilişkin “Onu ağababasına sormak lazım” dedi. Vural, “Bu savaş ilanı, partiden istifa edenlerin savaş ilanı mı, yoksa başka bir partinin savaş ilanı mı?” sorusuna da, “Dışarıdan... İYİ Parti’nin varlığına yönelik bir operasyon. Operasyonu yapan irade, CHP’nin hükmi şahsiyetini de dikkate almayan bir irade” karşılığını verdi.

Ankara İl Başkanı Özarslan da istifa etti

İYİ Parti’de, dün önemli bir isim istifa etti. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından “İnandığım değerlere olan sadakatimle, Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma herhangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.

‘İYİ Parti’yi parçalamaya başladı’

İYİ Parti kulislerinde gelinen noktaya ilişkin, “Akşener ile İmamoğlu, ‘abla-kardeş’ gibiydi. Ne zaman Akşener ‘hür ve müstakil’ dedi, İmamoğlu İYİ Parti’yi parçalamaya başladı. İYİ Parti ile ittifak yapamayınca içini boşaltıp kendi yanına çekmeye çalışıyor” yorumları dillendiriliyor.

Haberin Devamı

‘Sorumluluk bana ait’

Akşener, Uşak Teşkilat Buluşması’nda yerel seçimlere ilişkin “Buradan ilan ediyorum. Bu benim fikrim, benim talimatım: Her yerde, Ankara’da da İstanbul’da da tek başımıza giriyoruz. Her ilçede tek başımıza giriyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. Başarı hepimizindir, başarısızlık olduğu takdirde de benimdir, o sorumluluğu yerine getireceğim” dedi. Akşener, Uşak Belediye Başkanlığı için Muhammet Gür’ün adaylığını ilan etti.

CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim büyüyor ‘Savaş ilanı olarak kabul ediyorum’

 ‘Haddini aşan cümleler kuruyor’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kurtköy Sosyal Merkez İnşaatı Temel Atma Töreni’nde Akşener’e cevap verdi.

“Şimdi de yeni bir oyunla karşı karşıyayız” diyen İmamoğlu, “Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masayı paylaştığımız, aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa, bir kısım dostlar -çok az sayısı- oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler de kurabiliyorlar. Başından beri biz ne dedik: Eski dost düşman olmaz. Bugün de aynı yerdeyiz. Bir kere şunu söyleyeyim: Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Herkese tavsiye ederim. İftiralara gözümüzü, kulağımızı kapatacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Akşener’in sözleri CHP’de nasıl yankı buldu?

‘İyi insanlar demeye devam edeceğiz’

 

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım, buyursunlar” sözü CHP kulislerinde ‘temkinli’ karşılandı. CHP’de yönetim kadrosu Akşener’in sözlerine ‘açıktan’ yanıt vermemeyi tercih etti ve “Biz iyi insanlar demeye devam edeceğiz” dedi. Parti kulislerinde ise, “Tamamen kılıçları çekti. İpleri kopardı. Artık işbirliği olmaz. Bir savaş ilanı” yorumları yapıldı. CHP’li bir milletvekili, “Oldukça sert bir açıklama. Bize ilginç geldi” derken bir başkası, “İpleri kopardı. Resmen savaş ilan etti. İmamoğlu’nu kast ederek, partiye müdahale ettiğini iddia ediyor. Partiyi ayırıyor. Bundan sonra işbirliği olmaz. Akşener çok net, düşmanım diyor” yorumunda bulundu.