Gündem CHP'den bir ‘rica’ belgesi

CHP'den bir ‘rica’ belgesi

02.03.2009 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

CHPden bir ‘rica’ belgesi

CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Cüneyt Zapsu'nun ‘AKP Genel Başkan Özel Asistanı ve Veri Koordinatörü' sıfatıyla, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel'e gönderdiği ‘rica’ yazısını basına açıkladı. Melli, Zapsu'nun aracılık yaptığının kanıtı olduğunu söylediği yazı için, “Bu yazı, Antalya'nın Antalya'dan yönetilmediğinin açık bir kanıtıdır” dedi.
Melli'nin basın toplantısı düzenleyip dağıttığı AKP'li antetli kağıt 19 Mayıs 2004 tarihini taşıyor. Altında ‘Genel Başkan Özel Asistanı, Veri Koordinatörü H. Cüneyt Zapsu’ imzası bulunan yazıda şöyle denildi:
“Ekteki sistemle ilgilendiğiniz takdirde İbrahim Sapanatan Bey için uygun gördüğünüz bir kişiyle randevu verilmesini rica ederim.”
CHP İl Başkanı Melli, “2-3 gün önce elime geçti” dediği yazıyla ilgili şunları söyledi;
“2004 seçimlerinde halkımızın Büyükşehir Belediyesi'nde tercihi AKP olmuştur. Seçimlerin üzerinden henüz 2.5 ay gibi kısa bir zaman geçtikten sonra AKP Genel Merkez'den böyle bir yazının Türel'e gönderilmesini manidar bulmaktayız. Yazıda bahsedilen Sapanatan'ı tanımamaktayız. Ancak bu yazının içeriği, Antalya'nın Antalya’dan yönetilmediğinin açık bir kanıtıdır. Etik olmayan, emir gibi ricanın başka hangi zamanlarda ve hangi kişiler tarafından da yapıldığı araştırılırsa birçok örneğin ortaya çıkacağından eminim.”